To je to što me zanima!

Kujica Candy dobila medalju za otkrivanje ilegalnih migranata

U samo nekoliko mjeseci uspjela je razotkriti više od 40 skrivenih imigranata te je policajcima na graničnom prijelazu postalo jasno da je Candy prirodno talentirana...
Vidi originalni članak

Kujica Candy danas je u dvorani Vatroslav Lisinski dobila medalju! Na svečanosti u povodu Dana policije dobila je priznanje tj. medalju za svoj nepogrešiv njuh. Posjetitelji svečanosti još su je dodatno nagradili i ogromnim pljeskom. Candy se pokazala učinkovitija od bilo koje tehničke opreme kad je o otkrivanju ilegalnih ilegalnih migranata riječ.

Kad je u prosincu prošle godine dolutala na granični prijelaz Bajakovo, malena, godinu dana stara mješanka, bila je izgladnjela, onemoćala i smrznuta.

Čim je vidjela policajce i carinike, odmah im se počela motati oko nogu tražeći pozornost. Primili su je, zbrinuli, nahranili i ugrijali. Nazvali su je Candy (slatkica). Napušteni pas ubrzo je pokazao nevjerojatne urođene instinkte. Naime, postao je najbolji detektor skrivenih imigranata u teretnim vozilima. U samo nekoliko mjeseci uspjela je razotkriti više od 40 skrivenih imigranata te je policajcima na graničnom prijelazu postalo jasno da je Candy prirodno talentirana da bude policijski pas.

Na ovom prijelazu inače imaju službene policijske pse tragače i napadače, ali ne i one za detekciju ljudi. Za to im služi uređaj koji reagira na otkucaje srca. No i prije nego što taj uređaj odreagira na skrivenog imigranta, Candy već stoji na mjestu gdje je on skriven i laje.

Candy je svojim vještinama uspjela fascinirati i samog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića koji se, prilikom posjeta Bajakovu, i sam uvjerio u učinkovitost malene Candy.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Hiroo_Onoda 30.09.2017.

    Nadam se da je ne hrane samo sa krekerima već da joj netko kuha poštenu klopicu.

  • nori 🖖 30.09.2017.

    Može li nanjušiti čede !?

  • Cipelcug 30.09.2017.

    Bravo slatka Candy!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare