To je to što me zanima!

Kujundžić: Još dvoje ili troje djece stavljeno je na Spinrazu

Osvrnuo se na poskupljenje cigareta i istaknuo kako će dio od tih sredstava sigurno ući i u zdravstveni sustav. Dodao je kako ne zagovara nove poreze...
Vidi originalni članak

Prije dva tjedna na Markovu su trgu ispred Vlade prosvjedovali roditelji djece oboljele od spinalne mišićne atrofije tražeći da HZZO stavi skupi lijek Spinraza na listu lijekova. 

Tada su ministar zdravstva Milan Kujundžić i premijer Andrej Plenković obećali kako će u roku dva tjedna naći načina i izaći s planom liječenja. Sutra taj rok istječe pa smo ministra Kujundžića u srijedu pred Banskim dvorima upitali kakav plan je po tom pitanju donesen.

- Povjerenstvo je bilo prije dva dana i stavilo je još dvoje ili troje djece sa tipom 1 na Spinrazu - vrlo kratko je rekao.

Osvrnuo se na poskupljenje cigareta i istaknuo kako će dio od tih sredstava sigurno ući i u zdravstveni sustav. Dodao je kako ne zagovara nove poreze, nego preventivne mjere jer je Hrvatska među prvim zemljama u EU s brojem pušača i onih koji piju alkohol.
 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 15.12.2017.

    Za djecu se nema al za crkvu se izdvaja milijarda kuna godisnje!? Kakva je to sprdacina od drzave da ne povjerujes. A onaj sa novim mercedesom je mogao skoro pa kupiti jednu dozu tog ljeka. A gdje ce ti dusa velecasni upitaj se.

  • Luj16 14.12.2017.

    Da je spomenuo imena onda bi ga prozvali da ne poštuje privatnost.

  • ljubica ljubičica_1 14.12.2017.

    Hrvatsko zdravstvo je u draču.Zašto nam uzimate zdravstveni doprinos od mirovina kad praktično ništa ne dobijamo od zdravstva osim obične primarne.Ko ima veze ili da mito doktorima taj nema problema sve može obavit.Prije ću ići u privatnika nego u bolnici dati mito doktorima.Javna je tajna da se operacije plaćaju da bi bili na listi da ne čekate.Šimića ste kaznili a takvih su pune bolnice.Samo pogledajte koje aute voze i što sve imaju.A njbolje zarađuju kardijokirurzi.Dajte provjerite !

Komentiraj...
Vidi sve komentare