To je to što me zanima!

Kujundžić: 'Nismo odgađali, ali to nije nikakav čarobni lijek!'

Nismo gubili vrijeme. Članovi povjerenstva su rekli da im treba još vremena kako bi se informirali o lijeku i donijeli odluku za svakog pacijenta posebno, rekao je ministar
Vidi originalni članak

To nije nikakav čarobni lijek koji ima šansu da izliječi djecu, rekao je u srijedu ministar zdravstva Milan Kujundžić.

POGLEDAJTE VIDEO:

On je poslije sjednice Vlade konferenciju za medije povodom odluke povjerenstva za nabavku lijeka za liječenje visokorizičnog neuroblastoma kod djece. Povjerenstvo je zaključilo kako im treba još vremena za donošenje odluke o nabavi lijeka. Sedmero djece u zagrebačkoj Dječjoj bolnici u Klaićevoj, podsjećamo, čeka lijek koji bi im šanse za preživljavanje povećao za čak 20% posto. Lijek se već koristi u europskim zemljama, a Hrvatska još nije dopustila njegovu nabavku.

- S tim lijekom u svijetu ima vrlo malo iskustva, a Europska agencija ga je registrirala tek prije par dana - dodao je Kujundžić.

- Nismo odgađali, nismo gubili vrijeme. Članovi povjerenstva su rekli da im treba još vremena kako bi se informirali o lijeku i donijeli odluku za svakog pacijenta posebno - rekao je ministar.

Kaže kako su strani stručnjaci dobili dokumentaciju hrvatskih mališana i o svakom će posebno govoriti.

- Ne smijemo preskakati pravila nikakve struke, posebno, medicine - zaključio je Kujundžić.

- Ne radi se o pravu, tko će imati pravo na lijek. Lijek će biti nabavljen za svu djecu koja će imati šanse za preživljavanje - odgovorio je Kujundžić na pitanje koja će djeca dobiti lijek.

- Novac će biti nabavljen u skladu sa zakonom - zaključio je ministar. Dodao je da se cijene lijeka kreću se od jednog milijuna do par milijuna kuna, ovisno o težini pacijenata.

 

Idi na 24sata

Komentari 222

  • stremiti 22.06.2017.

    Uzmite tamo gdje ima novaca razne udruge bolesnika koje ništa ne rade, uzmite tamo gdje preplaćujete usluge za neke terapije kako bi uhljebi i politički lopovi služinčad neznalica političara dobro i debelo živjeli.

  • LoreleyHouse 22.06.2017.

    i tako zbori jedan ministar zdravlja. da ti mozak stane

  • Andreass 22.06.2017.

    Bas me zanima kako bi reagirao da je nedajbože njegovo dijete u bolnici

Komentiraj...
Vidi sve komentare