To je to što me zanima!

Kujundžić: Tražit ću doživotno oduzimanje liječničkih licenci

Strenja Linić, Jovanović i Petrov su smrt mladog čovjeka i tragediju obitelji koristili za prikupljanje bodova, time je nanesena nesaglediva šteta hrvatskom narodu, kaže ministar zdravstva
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u intervjuu za Večernji list najavio je kako će tražiti oduzimanje liječničkih licenci Željku Jovanoviću, Ines Strenji Linić i Boži Petrovu zbog njihovih istupa nakon smrti 22-godišnjeg Mattea Ružića. 

- Ovo što su radili troje liječnika, Jovanović, Strenja Linić i Petrov gdje su smrt mladoga čovjeka i tragediju obitelji koristili ili za dnevno političko skupljanje bodova ili pokazali krajnje neznanje o medicini gdje su bez dijagnoze davali terapiju. A nije se pričekao nalaz inspekcije ili obdukcijski nalaz, oni su već presude davali i pritom zapravo blatili hrvatske liječnike, medicinske sestre i unosili nemir u hrvatsku javnost. Time je nanesena nesaglediva šteta hrvatskom narodu i zbog toga ću tražiti doživotno oduzimanje liječničke licence za ovo troje liječnika, a s kolegama iz pravne struke ću se konzultirati ima li prostora za kazneno gonjenje – rekao je Kujundžić. 

'Kujundžić ne zaslužuje biti ministar'

Bivši ministar znanosti, obrazovanja i športa je za Novu TV izjavio kako je šokiran. 

- Mogu reći da sam šokiran najavom ministra Kujundžića koji je još jednom pokazao da on ne zaslužuje biti ministar i ukoliko se zaista na ovaj način pokušava obračunavati s kolegama koji ukazuju na njegovu nesposobnost kao rada ministra, mislim da će hrvatska liječnička komora i sud časti morati njemu izreći najstrožu kaznu. On se već jedanput pred vijećom časti morao ispričati svim liječnicima jer ih je nazvao nesposobnim i lijenim neznalicama koje na štetu hrvatskih građana primaju plaću. Posljednjim istupima gdje je omalovažavao rad i znanje kolegice Strenje Linić i Petrova još jednom je pokazao da je nedostojan biti ministar, a ova najava pokazuje da se potpuno izgubio i za dobrobit zdravlja hrvatskih građana smatram da ga Plenković treba najhtinije smijeniti, a očekujem podršku i svih kolega liječnika Hrvatske na ovu njegovu najavu - rekao je Jovanović.  

Idi na 24sata

Komentari 246

  • plaki 21.08.2018.

    Kujundžiću u laži su kratke noge..prvi si komentirao samo dan nakon tragične smrti mladog zaprešićanca da je hitna napravila sve u okvirima pravilima struke dok je tek počela istraga o eventualnim propustima, kojih je vjerujem bilo. U ovoj 'smrdljivoj našoj' smrdi od velike 'gladne' glave, pa zašto nebi i rep.

  • morioni 21.08.2018.

    Pa da nepodobnima za svoj lik i djelo oduzmi licencu, i to doživotno! Pa njemu treba oduzeti licecu pojave među ljudima, jer izgleda zastrašujuće i opasno, a očito je i takav liječnik. Da voli svoj posao trudio bi se biti izvrstan, spašavati živote, a ne ići u politiku i ondje raditi samo štetu.

  • Božep0m0zi 21.08.2018.

    Nesaglediva šteta u Hrvata je, kad ste se pojavili na političkoj sceni! Optuživati druge za svoj nerad, može samo totalni nesposobni uhljeb. Ali, ne krivim samo vas, Plenki drži do vas, jer mu je stalo do broja glasova u saboru. Da imate imalo morala, ponudili bi ste ostavku još davno. Sram vas bilo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare