To je to što me zanima!

Kuleba nakon susreta s Blinkenom: 'Nove sankcije za Rusiju i više oružja za Ukrajinu'

Odbijanje NATO saveza da uspostavi zonu neletenja iznad Ukrajine je frustrirajuće i dovest će do još većeg broja civilnih žrtava. Kuleba to smatra kao znak slabosti
Vidi originalni članak

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba je u subotu rekao da očekuje da će se rezultati njegovih razgovora s američkim državnim tajnikom Antony Blinkenom početi primjenjivati uskoro, uključujući nove sankcije za Rusiju i više oružja za Ukrajinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Kuleba je zahvalio SAD-u za pomoć ali je ponovio kako se nada većoj vojnoj pomoći, posebno uspostavi zone neletenja iznad njegove zemlje.

Blinkenov odgovor na taj zahtjev je negativan jer bi zračne snage dovele NATO u izravan sukob s Rusijom.

- Odbijanje NATO saveza da uspostavi zonu neletenja iznad Ukrajine je frustrirajuće i dovest će do još većeg broja civilnih žrtava - rekao je Kuleba govoreći na internetskoj tiskovnoj konferenciji nakon susreta.

UKRAJINSKI PREGOVARAČ: 'U ponedjeljak će biti novi krug pregovora Rusije i Ukrajine'

Okvalificirao je to kao znak slabosti.

Blinken i Kuleba sastali su se na ukrajinskoj granici s Poljskom u subotu kako bi raspravljali o podršci Zapada za Ukrajinu i izolaciji Rusije u svrhu okončanja 10-dnevnog rata.

Ukrajinski ministar rekao je američkom kolegi da njegova zemlja treba borbene avione i sustav za protuzračnu obranu.

USKORO DOGOVOR? Pregovori o nuklearnom Irana programu bliže se kraju

Blinken se ranije u subotu u poljskom graničnom gradu Rzeszowu sastao i s poljskim premijerom i ministrom vanjskih poslova. 

U susretu u blizini poljsko-ukrajinske granice koju su proteklih dana prešle stotine tisuća izbjeglica, Blinken je pohvalio poljski odgovor na djelovanje Rusije. 

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare