To je to što me zanima!

Kuma Damira Polančeca i Koroščeca ispitao USKOK

U USKOK su u utorak dovezli Darka Korošeca i Nevia Prloga, Polančecova kuma, koje su tamo ispitivali o malverzacijama u koprivničkoj Podravci
Vidi originalni članak

U sjedište USKOK-a u utorak ujutro na ispitivanje su doveli šefa nabave Podravke Darka Korošeca. Sa istražiteljima se zadržao oko dva sata. Čim su ispitali Korošeca u USKOK je stigao i Nevio Prolog, kooperant Podravke i kum Damira Polančeca, piše Večernji list. Korošeca brani koprivnički odvjetnik Kruno Kunštić, a Prloga Goran Radišić. Zbog uhićenja u Podravci u utorak je odgođena najavljivana sjednica Nadzornog odbora. Nevia Prloga, vlasnika tvrtke PNP Commerce, sumnjiče da je od 1. listopada 2008. do 1. studenoga 2009. sklopio nekoliko nepovoljnih ugovora s Podravkom. Poslove je, navodno, dobivao bez natječaja. USKOK bi u utorak trebao odlučiti hoće li za njih tražiti pritvor. Policajci i djelatnici USKOK-a u ponedjeljak su upali u Podravku i priveli deset ljudi s kojima su obavili obavijesne razgovore. Riječ je o opremanju Podravkina skladišta u Dugopolju, čija su gradnja i opremanje stajali 29,3 milijuna kuna te o investicijama u Podravkinoj upravnoj zgradi u Koprivnici. Tvrtka Polančecova kuma tada im je potpuno opremila dvoranu za sastanke i kafić unutar zgrade. Polančecova kuma navodno istražuju i zbog postavljanja reflektora na nogometnom stadionu u Đelekovcu, što je stajalo 350.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • klaus1 20.01.2010.

    A sada, kada završimo sa ovim banditima i Rumenim, slogan:PODRAVCI, \"SVETO IME PODRAVKA\", a ti Tedeschi,miči šape od Podravke,jer mogao bi se GADNO opeći.Ni si ti nikakav \"spasitelj\",znamo tko si ti .Ti si TEDESHI Ili TEDESHIJI.PODRAVCIMA PORUČUJEM:KAKO STE STOLJEČIMA VRIJEDNI TAKO BUDITE I PAMETNI. I SVI POD JEDNU ZASTAVU BRANITI PODRAVKU.

  • brkljez 19.01.2010.

    Neka neka došle gice na kolica... Zaplijenite im svu imovinu i dajte u fond za spašavanje firmi i poštenih ljudi!!! Svu tu bandu u zatvore i na doživotne robije. No jedna stvar me zanima, a to je šta je s onime što se događalo prije pregovora s EU-om???

  • sablja 19.01.2010.

    Za mene je totalno nebitno tko je kome kum, brat ili prijatelj, a trebalo bi biti i istražiteljima. Bit je u traženju i dokazivanju istine, a istina u ovim slučajevima trebala bi biti 1. da li je posao preplaćen i koliko. 2. da li je javno objavljen natječaj za te poslove. 3. da li je bilo povoljnijih ponuda od prihvaćenih. 4. koliko bi posao realno trebao koštati i koliko je preplaćen. To su elementi o kojima treba razgovarati i pisati. A ukoliko se utvrdi krivica sankcije moraju sadržavati osim pritvora i VRAĆANJE NOVCA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare