To je to što me zanima!

Kupac: Crkva je morala biti upoznata s prodajom zemljišta

Postoji idejni plan obnove crkve u koji je nadbiskupija bila upućena pa zar mislite da su oni smatrali da će taj novac uspjeti nabaviti od milodara, rekao je Marijo Mikulić
Vidi originalni članak

Na Županijskom sudu u Splitu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje fra Šimi Nimcu i bankarici Jasmini Bilonić za pronevjeru 9,8 milijuna kuna od prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi. Svjedočili su Lidija i Marijo Mikulić, vlasnici tvrtke Sunčani Bast, koji su kupili sporno zemljište. 

Lidija Mikulić objasnila je kako imaju trgovinu u Grudama. Bili su zainteresirani za zemljište, ali bilo je komplicirano jer su strana firma. Zato su i osnovali Sunčani Bast. S fra Šimom su dogovorili prodaju zemljišta za 1,3 milijuna eura. 

- Sve je bilo u redu dok iz novina nismo doznali za aferu. Bili smo uvjereni da fra Šime zastupa interese crkve - rekla je Lidija. 

Marijo Mikulić ispričao je kako mu je brat Ivo rekao da crkva prodaje zemljište i da bi to mogao biti dobar posao. 

- Našli smo se s fra Šimom koji je donio opsežnu dokumentaciju te govorio da novcem želi obnoviti crkvu Sv. Nikole. Također, imao je pismo fra Tolića o načelnom slaganju s njegovim planovima. Osobno sam napravio ugovor koji smo potpisali nakon što je fra Šime prezentirao dokument koji je pokazivao da ima sve potrebne ovlasti. Također smo čuli da je na misi rekao župljanima da je prodao zemljište i za koju cijenu - ispričao je i dodao:

- Mi smo ga uputili na bankaricu Jasminu Bilonić pošto smo s njom poslovali u vrijeme dok je bila direktorica u Zagrebačkoj banci - rekao je i dodao kako nije moguće da su svi znali za prodaju zemljišta osim njegovih nadređenih. 

- Župnik je osoba ovlaštena da obavlja sve poslove u ime župe i stoga nisu sumnjali da radi išta bez odobrenja svojih nadređenih. Osim toga postoji idejni plan obnove crkve u koji je nadbiskupija bila upućena pa zar mislite da su oni smatrali da će taj novac uspjeti nabaviti od milodara - rekao je Marijo.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • zng108 25.02.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • nopliz, nopliz 24.02.2014.

    ma crkva ne bi smjela imati nikakvu imovinu osim crkvi i zgrada vezanih za nju, kakva zemljišta i ostala imovina ...

  • mangup@dj 24.02.2014.

    dobra je al za taku ženu treba puno love ukrast

Komentiraj...
Vidi sve komentare