To je to što me zanima!

Kupili kuću pa u staklenkama našli novčiće i zlatne poluge vrijedne 500.000 eura

Općina Morez, koja se nalazi u francuskom departmanu Juri u istočnoj Francuskoj nedavno je kupila kuću za 130.000 eura, a u odbačenim staklenkama u kući pronađeno je tisuću zlatnika i pet zlatnih poluga
Vidi originalni članak

Objava gradonačelnika Moreza, Laurenta Petita o pronalasku golemog blaga, na zadnjem je sastanku članova općinskog vijeća izazvala opće veselje, jer se proračun toga gradića s 5000 stanovnika odsad povećava za 500.000 eura.

Grad je nedavno kupio veliku staru kuću u središtu grada za 130.000 eura od vlasnika, kaneći je obnoviti. Planirali su obnoviti kuću te otvoriti dvije trgovine u prizemlju i adaptirati gornje katove u stanove. No nitko od zaposlenika općine nije ni slutio da kuća vrijedi puno više. 

I ZAŠTO PALIMO SVIJEĆU? Znate li koja je razlika između Svih svetih i Dušnog dana?

Martine Riallan, jedna od članica općine ispripovijedala je da je kupljena nekretnina bila u vrlo lošem stanju. Dodaje da je usto bila prepuna svakojakih predmeta, od kutija punih starih čarapa do gomile iskorištenih plastičnih kutija za pakiranje margarina.

- Raštrkali smo se po katovima i krenuli u raščišćavanje. Mene je dopao drugi kat. Nakon što sam ispraznila dvadesetak velikih vreća, naletjela sam na plastičnu vreću punu starih staklenki za kisele krastavce i odbačenih praznih limenki kave. Shvatila sam da su pune kovanica, no nije mi palo na pamet da je riječ o vrijednim starim novčićima. Tek kad sam ugledala zlatne poluge, srce mi je počelo ubrzano lupati.... - ispripovijedala je Riallan.

VIDEO: SEKUNDE DO TRAGEDIJE Nevjerojatna snimka iz Novog Zagreba: 'Pred auto mi je izletio motor, noge su mi se odsjekle'

Kad smo otkriveno blago predali na procjenu, stručnjaci su nam rekli da vrijedi oko 500.000 eura. Poluge i novčiće desetljećima su čuvali članovi obitelji Jobez, zapravo stare obitelji gradskih urara, a u njoj su dugo živjeli njezini posljednji potomci, četvero braće i sestara, svi samci. 

Kružile su glasine o tomu da se u kući nalazi skriveno blago, no malo je tko u to vjerovao.

Nakon smrti posljednje članice obitelji Jobez, nasljednici kuće, daleki rođaci obitelji odlučili su je prodati zajedno s namještajem i svim predmetima.

NAPADAČI U PRITVORU Pokušaj ubojstva u Splitu: Žena (22) i muškarac (44) nožem su izboli 41-godišnjaka iz osvete?

Općina ju je kupila za 130.000 eura, no višestruko je profitirala jer su po zakonu kupci nekretnine vlasnici svega što u njoj zateknu.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • StjepanValjak 04.11.2020.

    našao je i Šuker zlatnike u avionu,stara poštenjačina

  • Za_zivot_bez_brnjice 04.11.2020.

    Netko zaboravio na zlatne poluge?

  • Nježnik 04.11.2020.

    Zamislite da je lokalni kradezenjarski ili sdpenjarski baja iz vašeg sela našao te poluge. Ne bi proračun vidio tih 500 000€ nikada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare