To je to što me zanima!

Kurdi oslobodili 7 sela u Iraku, a ISIL osvaja prostor u Siriji

ISIL je na sjeveru Sirije, kod granice s Turskom osvojio nekoliko sela, a u isto su vrijeme na sjeveru Iraka izgubili nadzor nad sedam sela u akciji kurdskih snaga
Vidi originalni članak

U proteklih nekoliko dana kurdski borci pešmerge, oslobodili su sedam sela koja je na sjeveru Iraka držao ISIL. Kako prenosi AFP, pešmerge su sa koalicijskim zračnim udarima vratile oko 200 kvadratnih kilometara kod grada Tuza, a u priopćenju združenih koalicijskih snaga za borbu protiv ISIL-a navodi se da su zrakoplovi i dronovi imali 25 napada.

No ekstremisti i dalje drže pod svojim nadzorom velika područja u Iraku, a u dva napada u gradu Ramadiju ubili su 14 i ranili još 16 iračkih vojnika. 

U isto vrijeme ISIL je na sjeveru Sirije, kod granice s Turskom, zauzeo nekoliko sela, javlja DPA. Navodi se kako je ovo potez kojim se želi preduhitriti turska ofenziva na područja koja uz granicu drži ISIL.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • SvPetar_1 31.08.2015.

    ISIL ? Ovaj ISIL : https://www.youtube.com/watch?t=718&v=o6kdi1UXxhY ? Američka kreacija koja osigurava njihov posao, izgiravanje svjetskih heroja i donositelja demokracije, a u biti su oni ti koji loze vatru diljem svijeta. Kako bi posao ratovanja išao dalje.

  • slavonija 29.08.2015.

    Udariti po ISILu avionima..sravniti ih sa zemljom...a Kurdima dati podršku da ih potamane...

  • julian90 29.08.2015.

    Vidim i da su ih i turci počeli bombardirat...svaka čast Turska!

Komentiraj...
Vidi sve komentare