To je to što me zanima!

Kuščević i petero ljudi idu na sud zbog malverzacija na Braču

Optuženi su i supruga Zorana, šogor Ivica Žuvić, aktualni načelnik Općine Svemir Obilinović, prije pročelnik u Općini, bivši predsjednik Općinskog vijeća Jakša Goić te poduzetnik Ante Marinović
Vidi originalni članak

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu USKOK-a protiv bivšeg ministra i političkog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića. USKOK ga tereti za niz malverzacija sa zemljištima na Braču iz doba dok je vodio Općinu Nerežišća, a optužen je i za sprječavanje dokazivanja, javlja Dalmatinski portal.

MEŠETARENJE ZEMLJIŠTEM Lovro, došao si i ti na red: Sjeda na optuženičku klupu 2 godine od objava 24sata o muljažama

Optuženi su i supruga Zorana, šogor Ivica Žuvić, aktualni načelnik Općine Svemir Obilinović, prije pročelnik u Općini, bivši predsjednik Općinskog vijeća Jakša Goić te poduzetnik Ante Marinović. Slučaj sada ide pred raspravno vijeće na suđenje.

UTJECAJ NA SVJEDOKA Detalji sastanka Kuščevića i svjedoka: "Odužit ću ti se". Par mjeseci kasnije dobio je otkaz

Sjednica na kojoj bi se raspravilo o utemeljenosti optužnice trebala se već održati u rujnu, no obrana Kuščevićevog šogora tražila je izuzimanje nekih dokaza kao nezakonitih. Trebalo je, stoga, najprije riješiti taj problem pa tek onda odlučiti o optužnici.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • japanokinezjapano 11.12.2021.

    Toliko očito i jasno da jasnije ne može ali ima tu onih na strani zakona koji pokušavaju na sve moguće načine napraviti nejasno, zamutiti bistro i stvoriti proces koji će iznjedriti troškove i od teških kriminalaca napraviti nevinašca za jedno 25 godina mukotrpnog rada.

  • beli1977 11.12.2021.

    Tek sad?

  • i.hun 11.12.2021.

    Ništa od toga. Ide u zastaru. Plaća za uništeni referendum.

Komentiraj...
Vidi sve komentare