To je to što me zanima!

Kuščević inicijativama: 'Nađite si dobrog pravnog savjetnika'

Ministar uprave Lovro Kuščević zadovoljan je odlukom Ustavnog suda kojom se odbijaju zahtjevi građanskih inicijativa Istina o Istanbulskoj i Narod odlučuje
Vidi originalni članak

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u ponedjeljak da je zadovoljan rješenjem koje je donio Ustavni sud, a kojim su odbijeni zahtjevi referendumskih inicijativa. 

ISTINA O ISTANBULSKOJ: 'Ustavni sud nije ulazio u meritum stvari, oprali su ruke'

- Zadovoljni smo rješenjem Ustavnog suda, ono pokazuje da je Vlada napravila dobar i transparentan posao - kazao je Kuščević nakon što je Ustavni sud danas odbacio zahtjeve referendumskih inicijativa Istina o Istanbulskoj i Narod odlučuje.

NAROD ODLUČUJE: 'Ustavni sud jedini je nadležan i mora odlučiti o referendumu'

Na Hrvatskom saboru je sada odluka postoje li uvjeti za raspisivanje traženih referenduma o poništavanju Istanbulske konvencije i izmjenama izbornog zakonodavstva, dodao je.

Na upit da će se inicijative obratiti Europskom sudu pravde ministar odgovora kako je dobro da su uporne i poručuje im da uzmu dobrog pravnog savjetnika koji će biti u stanju čitati sve presude i mišljenja, javlja N1

- Zakon o referendumu će prekinuti pravnu dvojbu i donijet ćemo bolji zakon kako bi naši građani mogli iznijeti svoja mišljenja. Zakon će u prvom tromjesečju biti spreman nakon toga ide u Sabor - najavio je ministar. 

Idi na 24sata

Komentari 84

  • 21.01.2019.

    Slijedeci izbori buju iznenadjenje.

  • west66 21.01.2019.

    Kuščević sprema promijeniti zakonski okvir oko referenduma, tako da se odmah isključi ikakva mogućnost da se prikupi dovoljan broj glasova, hvaljen Isus.

  • pčela 21.01.2019.

    Plenki - Narod, za sada je 1:0.

Komentiraj...
Vidi sve komentare