To je to što me zanima!

Kuščeviću oduzeli četiri puške i samostrel: 'Očekujem ih nazad'

Nije lov samo ubijanje. To ja volim i zbog sporta, zbog gađanja meta, znate? Malo vježbe, malo streljane, nije samo za ubijanje, rekao nam je Kuščević na pitanje za što mu služi to oružje
Vidi originalni članak

Lovri Kuščeviću, bivšem HDZ-ovom ministru, a sada saborskom zastupniku, oduzete su četiri puške i samostrel.

- Ma da, istina je. Ja sam lovac, a uzeli su mi četiri puške i samostrel i očekujem da mi se vrate. Sve je, naravno, legalno i za sve imam potrebne dozvole. Oduzete su u svim ovim akcijama koje se provode - kaže nam bivši ministar uprave.

A što će mu samostrel, pitamo ga.

- Nije lov samo ubijanje. To ja volim i zbog sporta, zbog gađanja meta, znate? Malo vježbe, malo streljane, nije samo za ubijanje - kazao nam je Lovro Kuščević.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inače, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je u četvrtak predložilo je da se pokrene postupak protiv Kuščevića iz tri razloga: jer je sudjelovao na sjednicama Općinskog vijeća koje je odlučivalo o prenamjeni zemljišta 2011., a neko od tih zemljišta je u vlasništvu njegove supruge, zatim jer je imao nesrazmjer u imovinskoj kartici i zbog prenamjene prostornog plana iz 2015. godine.

S druge strane, predloženo je nepokretanje postupka za pogodovanje šogoru za POS stanove. 

DOK GA USKOK ISTRAŽUJE Kuščević potvrdio da će se kandidirati na izborima HDZ-a

Kuščević je ranije u petak najavio kandidaturu na unutarstranačkim izborima, no ne i na koju funkciju. Novinari su ga u petak pitali hoće li se kandidirati za predsjednika stranke, na što je poručio "ma joj, Bože sačuvaj."

Podsjetimo, Uskok je pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana. Uz Kuščevića, istragom su obuhvaćene još tri osobe koje Uskok sumnjiči za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na te zlouporabe i davanje lažnog iskaza. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • bcelija 21.01.2020.

    Trebalo bi ga pod hitno pustiti iz pritvora.......čim dokaže da je nevin!

  • bcelija 20.01.2020.

    Kad izađe iz ćuze treba mu vratiti lovačko oružje ako ga u međuvremenu ne izbace iz lovačkog društva.

  • brocker 20.01.2020.

    hrvatska ima zakone šuplje kao švicarski sir,bar smo po nećemu slični Švicarskoj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare