News

Komentari 71

Kuščeviću oduzeli četiri puške i samostrel: 'Očekujem ih nazad'

Kuščeviću oduzeli četiri puške i samostrel: 'Očekujem ih nazad'

Nije lov samo ubijanje. To ja volim i zbog sporta, zbog gađanja meta, znate? Malo vježbe, malo streljane, nije samo za ubijanje, rekao nam je Kuščević na pitanje za što mu služi to oružje

Lovri Kuščeviću, bivšem HDZ-ovom ministru, a sada saborskom zastupniku, oduzete su četiri puške i samostrel.

- Ma da, istina je. Ja sam lovac, a uzeli su mi četiri puške i samostrel i očekujem da mi se vrate. Sve je, naravno, legalno i za sve imam potrebne dozvole. Oduzete su u svim ovim akcijama koje se provode - kaže nam bivši ministar uprave.

A što će mu samostrel, pitamo ga.

- Nije lov samo ubijanje. To ja volim i zbog sporta, zbog gađanja meta, znate? Malo vježbe, malo streljane, nije samo za ubijanje - kazao nam je Lovro Kuščević.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Inače, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je u četvrtak predložilo je da se pokrene postupak protiv Kuščevića iz tri razloga: jer je sudjelovao na sjednicama Općinskog vijeća koje je odlučivalo o prenamjeni zemljišta 2011., a neko od tih zemljišta je u vlasništvu njegove supruge, zatim jer je imao nesrazmjer u imovinskoj kartici i zbog prenamjene prostornog plana iz 2015. godine.

S druge strane, predloženo je nepokretanje postupka za pogodovanje šogoru za POS stanove. 

Kuščević je ranije u petak najavio kandidaturu na unutarstranačkim izborima, no ne i na koju funkciju. Novinari su ga u petak pitali hoće li se kandidirati za predsjednika stranke, na što je poručio "ma joj, Bože sačuvaj."

Podsjetimo, Uskok je pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana. Uz Kuščevića, istragom su obuhvaćene još tri osobe koje Uskok sumnjiči za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na te zlouporabe i davanje lažnog iskaza. 

Najčitaniji članci