To je to što me zanima!

Kutina: Josipa Miljka i HČSP prijavili su samo prekršajno

Miljka terete da je sa službene internetske adrese stranke poslao na e-mail adresu ravnateljice Spomen područja Jasenovac poruku "Vi širite četničku propagandu"
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Kutini podnijelo je Prekršajnom sudu u Kutini optužni prijedlog protiv predsjednika HČSP-a Josipa Miljka (54) i HČSP-a zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije. Miljka terete da je u 10.15 sati 1. prosinca 2013., kao predsjednik političke stranke, sa službene internetske adrese stranke poslao na službenu e-mail adresu ravnateljice Spomen područja Jasenovac Nataše Jovičić poruku naslova "Vi širite četničku propagandu" i sadržaja koji je kod nje izazvao osjećaj nelagode kao i osobnog i profesionalnog poniženja. Miljak se potpisao imenom i prezimenom te funkcijom, uz dodatak "Za Dom Spremni!". Tužiteljstvo smatra kako je to napravio kako bi je zastrašio i vrijeđao zbog neslaganja s njenim uvjerenjem i djelovanjem kao ravnateljice te ustanove.

Jovičić je, podsjećamo, podnijela kaznenu prijavu protiv osumnjičenog Miljka za kazneno djelo prijetnje, a tri udruge za prijetnju ravnateljici te za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju. ODO u Kutini je nakon provedenih izvida 4. veljače 2013. odbacilo obje kaznene prijave jer je ocijenjeno da iz sadržaja poruke ne proizlaze objektivna obilježja prijavljenih kaznenih djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju već prekršaja.

Istovremeno su, tvrde u kutinskom tužiteljstvu, u tijeku izvidi radi otkrivanja identiteta pošiljatelja e-maila sa slikom stiliziranog puščanog zrna u letu dostavljenog ravnateljici Spomen područja Jasenovac i petorici djelatnika ove ustanove zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje.


Idi na 24sata

Komentari 16

  • ljubica ljubičica_1 20.02.2014.

    On ko nepismen čovjek.Pa ko još piše sa svoje službene intrnetske stranice.Ljudska glupost stvarno nema granice.

  • zenga2 19.02.2014.

    Kako kažu "Uvijek je bilo budala i rata".Kada nemaš reći nešta pametno što bi pomoglo svima , opališ glupost , pa opet dođeš u novine , a nema veze što ti se 90 % ljuid smije, ti si u novinama i to svi vide , ato je bitno.Istinu govoreć od ovakovag lika ne možeš ni očekivati da kaže nešta pametno.

  • Sthanga Železni 19.02.2014.

    Jbt več mi je pun ku**c ovih pacifista kaj se pretvaraju a zabili bi ti nož u leđa čim se okreneš psmt dvoličnu

Komentiraj...
Vidi sve komentare