To je to što me zanima!

Lalovac: Do kraja mandata bez novih poreza za gospodarstvo

Nastavit će se i projekt razduživanja građana i projekt predstečajnih nagodbi. Ali potonji će sada dobiti drugu formu jer će uloga sudova biti veća, rekao je Lalovac
Vidi originalni članak

Boris Lalovac, budući  ministar financija poručio je da će se nova zaduženja odvijati u okviru do sada planiranih u proračunu. Kako je rekao za Novu TV od politike razduživanja gospodarstva i građana neće se odustati. 

Lalovac je najavio i skoru izmjenu Zakona o predstečajnim nagodbama, a u proces procjena onoga što država uzima u ime duga, namjerava uključiti i Državno odvjetništvo. 

- Dosta je projekata koji su započeti, oni će biti nastavljeni. I projekt razduživanja građana i projekt predstečajnih nagodbi. Ali potonji će sada dobiti drugu formu jer će uloga sudova biti veća. Idu i nova zaduženja, ali sve u skladu s proračunom. Za gospodarstvo nema novih poreza do kraja ovoga mandata - rekao je Lalovac. 

Nekretninski fond kao spas za BDP?

Najavio je osnivanje nekretninskog fonda.

- Mislim da je fond određeni dio rješenje za rast BDP-a. Formiranje fonda je prioritet na kojem radim s ministricom graditeljstva jer smatramo da će se na taj način oporaviti tržište nekretnina - rekao je Lalovac.

>>> U petak 9. svibnja u novom Expressu ekskluzivno pročitajte Linićev plan osvete i kako su se vrijeđali Slavko i Zoki...

Idi na 24sata

Komentari 89

  • NedamIme 11.05.2014.

    jadan, valjda ga nece ko pripravnika zadesiti rad za 1600 kn?!?!

  • jagodica_bobica 09.05.2014.

    učinite nam uslugu i odite s vlasti

  • cappuccino00 09.05.2014.

    ovo je smiješno! ŠTa bi mu stvarno trebali vjerovat?

Komentiraj...
Vidi sve komentare