To je to što me zanima!

Lalovac podržao Oreškovića: Treba ukinuti stopu od 40 %

Bivši ministar je istakno kako podržava Vladu u namjeri da ukine najvišu poreznu stopu. Smatra da je to potrebno kako bi mladi inžinijeri, liječnici, infomatičari imali razloga ostati u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Na vijest da premijer Tihomir Orešković u tajnosti priprema ukidanje najviše porezne stope, što bi trebalo stupiti na snagu 1. siječnja 2017., pozitivno je reagirao bivši ministar financija Boris Lalovac. 

- Mislim da je to dobar potez. Kad smo prvi put išli u izmjene poreza na dohodak, imali smo dosta protivnika, govorilo se kako će cijela lokalna samouprava pasti. Pokazalo se upravo suprotno, da imaju stabilne prihode, građani su počeli trošiti jedan dio dohotka, pokrenula se ekonomija. Smatram da je stopa od 40 posto, i tada sam smatrao, previsoka i da je treba ukidati, zato što su u toj stopi mladi ljudi, liječnici, inženjeri, znanstvenici, informatičari, oni koji stvaraju određene dodatne vrijednosti izvozno orijentirane i velike komapnije vam onda neće doći u Hrvatsku, jer su penalizirane visokom stopom, a ništa ne dobivaju - rekao je Lalovac ponovivši kako apsolutno podržava Vladu u ovoj namjeri. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • papatach 06.05.2016.

      **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • KvrgavaKlada 06.05.2016.

    Ukidanjem te stope u proračunu će biti manje novaca. Te novce će morati nadoknaditi od nekud, a to znači da će se povećati nešto drugo ali svima. Najbogatiji će opet profitirati, najsiromašniji nahebati. Nisam analizirao, ali vjerujem da u najvećem broju odlaze oni koji nemaju budućnosti ovdje, a ne najsposobniji. Nešto kao na 100 koji moraju otići jer nemogu naći posao, ode 1 stručnjak. naravno i to je izgovor i jedini smisao ove mjere je da političari imaju još veće plaće.

  • 05.05.2016.

    iz bivse vlade jedino Lalovac normalan covik

Komentiraj...
Vidi sve komentare