To je to što me zanima!

Lammert: Hrvatska još očito nije spremna za ulazak u EU

Smatra kako zemlje nastale nakon raspada Jugoslavije imaju perspektivu za ulazak u EU, ali same moraju stvoriti uvjete. Misli i da EU nije spremna za daljnja širenja
Vidi originalni članak

Predsjednik njemačkog Bundestaga Norbert Lammert u razgovoru za dnevnik Welt am Sonntag rekao je kako se zalaže za zaustavljanje procesa proširenja EU, uključujući i planirani ulazak Hrvatske. 

- Moramo, upravo zbog iskustava s Bugarskom i Rumunjskom, najnovije izvješće Europske komisije o napretku uzeti ozbiljno. Hrvatska još očito nije spremna za ulazak - rekao je Lammert, član Kršćansko-demokratske unije CDU. 

Smatra kako zemlje nastale nakon raspada Jugoslavije imaju perspektivu za ulazak u EU, ali same moraju stvoriti uvjete. Dodao je kako smatra da EU nije spremna za daljnja proširenja. 

Zbog izjava su ga iskritizirali članovi Socijaldemokratske stranke Njemačke. 

- Tko ulazak Hrvatske dovodi u pitanje, smatra da Europska unija nije u stanju i u budućnosti stvarati mir u Europi. To je posve pogrešno shvaćanje dodjele Nobelove nagrade za mir Europskoj uniji - rekao je ministar za europska pitanja savezne pokrajine Baden-Wuerttemberg socijaldemokrat Hans-Peter Friedrich za Spiegel Online. 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • mali zeko_1 15.10.2012.

    Lammert-e CARE NAŠ. Hvala ti.

  • 14.10.2012.

    Nismo još dovoljno osiromašeni. Vlada se trudi, ali još nije to dovoljno dobro. Još je previše novaca kod građana u čarapama, nekretnine još drže cijenu. Tek kad građani ostanu bez posla, ušteđevine i krova nad glavom, onda će biti moment da rozi i pirgavi sijedi naočalinki u sivim odijelima iz EU dođu kao spasioci tu nam prodavati svoje ideje o EU jedinstvu.

  • MALA RAJA 14.10.2012.

    ...e moj Lammert to ti je kao borba s vjetrenjacama..al shvatit ceš ti to još si mlad........haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare