To je to što me zanima!

Lavina u Švicarskoj: Spasioci izvukli ranjene, potraga traje

Spasilačke ekipe stigle su brzo spasile četiri ozlijeđene osobe među kojima je jednoj život ugrožen, a tri su zadobile lakše ozljede, javljeno je iz policije
Vidi originalni članak

Četiri osobe ozlijeđene su u lavini u švicarskom skijalištu Crans-Montana u utorak, a jedna od njih ima ozljede opasne po život, a potraga se nastavlja, objavila je policija.

- Spasilačke ekipe stigle su brzo spasile četiri ozlijeđene osobe među kojima je jednoj život ugrožen, a tri su zadobile lakše ozljede - rekao je policijski zapovjednik Christian Varone. 

- Očevici su nam kazali da bi pod snijegom moglo biti zatrpano još ljudi i zato se potraga nastavlja uz velika sredstva - rekao je.

TRAŽE NESTALE SKIJAŠE Lavina na švicarskom skijalištu zatrpala ljude: Traje potraga...

Vlasti su ranije u utorak objavile procjene da je pod snijegom zatrpano 10 do 12 ljudi. Nema podataka o žrtvama, rekli su dužnosnici. Osam helikoptera, potražni psi i više od 240 policajaca i spasilaca sudjeluje u operaciji. 

Lokalni mediji pišu da je lavina možda zatrpala čak 12 skijaša. 

Prema pisanju lokalnog portala The Nouvelliste, lavina je zatrpala oko 300 - 400 metara skijaške staze, prenosi BBC. Vlasti su otvorile istragu, a iako je vrijeme u posljednjih nekoliko dana zatoplilo, procjena za rizik od lavine iznosila bila je na dva od maksimalnih pet stupnjeva. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare