To je to što me zanima!

Lavrov: 'Cilj Rusije je prekinuti put ka potpunoj dominaciji SAD-a i drugih zapadnih država'

Izvještaje o ruskim ratnim zločinima nad civilima u Buči i Krematorsku ponovno je nazvao montiranima i provokacijom
Vidi originalni članak

Sergej Lavrov jučer je dao intervju za državnu televiziju Rusija 24 u kojem je rekao da se stav Rusije promijenio i da više neće biti prekida vatre zbog pregovora.

Posebno je zabrinjavajuća Lavrovljeva izjava o pravim ciljevima invazije na Ukrajinu. 

Ruski je ministar vanjskih poslova kazao kako napad na Ukrajinu ima za cilj prekinuti put ka "potpunoj dominaciji SAD-a i drugih zapadnih država". 

- Naša specijalna vojna operacija osmišljena je da stane na kraj bezobzirnom širenju i nepromišljenom putu prema potpunoj dominaciji Sjedinjenih Država i ostatka zapadnih zemalja koje su pod njima u međunarodnoj areni - rekao je. 

MOSKVA PORIČE RATNE ZLOČINE Lavrov: Rusija neće pauzirati vojnu operaciju radi pregovora

Lavrov je ustvrdio da se "takva dominacija gradi uz gruba kršenja međunarodnog prava". 

- Na Kosovu je bez referenduma moguće priznati neovisnost, ali na Krimu, kao rezultat referenduma, koji su promatrale stotine objektivnih predstavnika stranih zemalja, javnosti stranih zemalja, to je nemoguće. U Iraku, deset tisuća kilometara od Sjedinjenih Država, zamislili su prijetnju njihovoj američkoj sigurnosti, bombardirali su je, nisu našli nikakvu prijetnju, a nisu se čak ni ispričali - rekao je Lavrov.

DOGOVOR O MIRU Lavrov: 'Kijev nudi neprihvatljiv sporazum'. Stigao je odgovor: 'Izjave mu služe za propagandu'

- A kad su neonacisti i ultraradikali na našim granicama, stvaraju se deseci bioloških laboratorija po uzoru na Pentagon, provode nekakve eksperimente koji su prvenstveno usmjereni na stvaranje biološkog oružja - pronađeni su dokumenti koji ne ostavljaju nikakvu sumnju u to - onda je ova prijetnja na našim granicama, a ne preko oceana - nastavio je.

Izvještaje o ruskim ratnim zločinima nad civilima u Buči i Krematorsku ponovno je nazvao montiranima i provokacijom. Izjavio je i da dio ljudi u rascjepkanom Donbasu "godinama živi pod neonacistima".

Idi na 24sata

Komentari 66

  • PraznaSlama_1 21.04.2022.

    Je, tak je. Nazadna i diktatorska rusija treba bit primjer svijetu kako se zivi.

  • 12.04.2022.

    Glavno je da je on svoju obitelj bio smjestio u „truli” London i kcerka imala 21 godinu kad je za gotovinu kupila stan od cetiri milijuna funti u elitnoj cetvrti Chelsey ! Stvarno, ocita je ta „odvratnost” prema Zapadu!🤮

  • EmilCandor 12.04.2022.

    Boris - ima li Rusije u tom tvom ratu? Pitam pristojnosti radi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare