News

Komentari 66

Lavrov: 'Cilj Rusije je prekinuti put ka potpunoj dominaciji SAD-a i drugih zapadnih država'

Lavrov: 'Cilj Rusije je prekinuti put ka potpunoj dominaciji SAD-a i drugih zapadnih država'

Izvještaje o ruskim ratnim zločinima nad civilima u Buči i Krematorsku ponovno je nazvao montiranima i provokacijom

Sergej Lavrov jučer je dao intervju za državnu televiziju Rusija 24 u kojem je rekao da se stav Rusije promijenio i da više neće biti prekida vatre zbog pregovora.

Posebno je zabrinjavajuća Lavrovljeva izjava o pravim ciljevima invazije na Ukrajinu. 

Ruski je ministar vanjskih poslova kazao kako napad na Ukrajinu ima za cilj prekinuti put ka "potpunoj dominaciji SAD-a i drugih zapadnih država". 

- Naša specijalna vojna operacija osmišljena je da stane na kraj bezobzirnom širenju i nepromišljenom putu prema potpunoj dominaciji Sjedinjenih Država i ostatka zapadnih zemalja koje su pod njima u međunarodnoj areni - rekao je. 

Lavrov je ustvrdio da se "takva dominacija gradi uz gruba kršenja međunarodnog prava". 

- Na Kosovu je bez referenduma moguće priznati neovisnost, ali na Krimu, kao rezultat referenduma, koji su promatrale stotine objektivnih predstavnika stranih zemalja, javnosti stranih zemalja, to je nemoguće. U Iraku, deset tisuća kilometara od Sjedinjenih Država, zamislili su prijetnju njihovoj američkoj sigurnosti, bombardirali su je, nisu našli nikakvu prijetnju, a nisu se čak ni ispričali - rekao je Lavrov.

- A kad su neonacisti i ultraradikali na našim granicama, stvaraju se deseci bioloških laboratorija po uzoru na Pentagon, provode nekakve eksperimente koji su prvenstveno usmjereni na stvaranje biološkog oružja - pronađeni su dokumenti koji ne ostavljaju nikakvu sumnju u to - onda je ova prijetnja na našim granicama, a ne preko oceana - nastavio je.

Izvještaje o ruskim ratnim zločinima nad civilima u Buči i Krematorsku ponovno je nazvao montiranima i provokacijom. Izjavio je i da dio ljudi u rascjepkanom Donbasu "godinama živi pod neonacistima".

Najčitaniji članci