To je to što me zanima!

Lavrov novinarima donio votku da im skrati čekanje pregovora

Brojnim novinarima koji su čekali kraj maratonskih pregovora nešto prije ponoći dostavljena je hrana, no ubrzo se pojavio i Sergej Lavrov donijevši dvije boce vodke
Vidi originalni članak

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov oduševio je u petak navečer novinare koji su čekali ishod maratonskih pregovora o Siriji, donijevši im dvije boce votke.

Šezdesetak novinara strpljivo je čekalo u ženevskom hotelu ishod američko-ruskih pregovora o Siriji. Nešto prije ponoći dostavljeno im je desetak pizza da ublaže glad.

A onda se osobno pojavio Lavrov s dvije litre votke. "Pizze, to vam je od Amerikanaca, a mi, mi nosimo votku", rekao je Lavrov i izazvao slave smijeha među novinarima.

Ranije te večeri Lavrov je optužio Amerikance da nepotrebno rastežu pregovore.

Nekoliko sati pošto je novinarima donio okrijepu, Lavrov je s američkim kolegom Johnom Kerryjem postigao dogovor.

Sjedinjene Američke Države i Rusija usuglasile su u subotu u Ženevi plan kojim bi se ponovno oživio mirovni proces u Siriji, a on uključuje primirje u cijeloj državi koje bi trebalo stupiti na snagu u ponedjeljak, 12. rujna, prvog dana muslimanskog praznika Kurban bajrama.

Također, plan uključuje poboljšanu dostavu humanitarne pomoći i zajedničke napade na zabranjene islamističke skupine, kao što su Al Nusra Front i tzv. Islamsku državu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ain stein 10.09.2016.

    Red Bull daje ti krila, a vodka pogon na sve četri.......

  • žaba davi rodu 10.09.2016.

    Rusi su najveći alkoholičari u svijetu

  • Pamtim 10.09.2016.

    Kada islamisti gube na frontu pojavi se Kerry sa novim prijedlozima za primirje.Lavrove,ne popuštaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare