To je to što me zanima!

Separatisti su oteli novinarku i optužili je za "ratni zločin"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Umjesto da postavljaju ultimatume Moskvi, SAD trebaju preuzeti odgovornost za postupke onih koje su postavili na vlast u Ukrajini, rekao je ruski ministar Lavrov
Vidi originalni članak

Proruski separatisti u Slavjansku zatočili su ukrajinsku novinarku Irmu Krat (29) optužujući je za "ratne zločine" tijekom prosvjeda na Majdanu u kojima je svrgnut proruski predsjednik, izjavio je u ponedjeljak Oleg Veremienko, odvjetnik internetske televizije na kojoj radi Krat.

Ruski internetski kanal Life News objavio je videosnimku na kojoj se vidi kako Krat odvode naoružani maskirani muškarci i aktivist koji kaže da su je uhitili.

Veremienko tvrdi da je u srijedu zatočen i slobodni novinar Sergej Lefter (22).

Ukrajinska novinska agencija i ostali lokalni mediji prenose blogera iz istočne Ukrajine koji kaže da su militanti u Slavjansku zatočili još tri strana novinara.

Lavrova naljutila ubojstva: Kijev krši dogovore iz Ženeve

Sergej Lavrov , ruski ministar vanjskih poslova, optužio je u ponedjeljak Ukrajinu za kršenje sporazuma iz Ženeve kojemu je cilj spriječiti širi sukob između Rusije i Ukrajine.

- Poduzeli su korake, prije svega oni koji su prigrabili vlast u Kijevu, kojima ne samo da ne ispunjavaju, nego grubo krše sporazum iz Ženeve - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare, a prenosi Wall Street Journal .

Smatra da je krvavi nedjeljni sukob kod ukrajinskog grada Slavjanska, u kojem je navodno ubijeno šestero ljudi, a koji kontroliraju proruski separatisti, bio zločin koji pokazuje da Kijev ne želi kontrolirati "ekstremiste" .

'SAD trebaju preuzeti odgovornost za postupke Ukrajine'

- Vlasti ne rade ništa, ni prstom ne miču, kako bi riješili uzroke ove duboke unutarnje krize u Ukrajini. Umjesto da postavljaju ultimatume Moskvi, SAD trebaju preuzeti odgovornost za postupke onih koje su postavili na vlast u Ukrajini - izjavio je Lavrov .

Proruski separatisti za pucnjavu u Slavjansku okrivili su ukrajinske nacionaliste, dok je središnja vlada u Kijevu objavila da je riječ o provokaciji ruskih obavještajnih službi koje žele destabilizirati situaciju na istoku Ukrajine.

Idi na 24sata

Komentari 152

  • SAINT 22.04.2014.

    Rusi danas u Ukrajini ko Srbi 1990 u Hrvatskoj.

  • MannKink 22.04.2014.

    Pricamo mi "separatisti* a sta smo mi? Rusili smo Jugoslaviju i pricali da to Srbi rade??, dok je1992 izasla Mesiceva knjiga: "Kako sam srusio Jugoslaviju", te kad mu je Kardinal Kuharic rekao (uz Tudjmana) da se "za domovinu moze i lagati" "samo istinu ne reci", onda je NAKON 2 GOD.-pomjenio naslov "Kako se je srusila (valjda sama) Jugoslavija" Dali ce ikad biti dozvoljeno nekom u Hrv. da progovori istinu???- I ovaj komentar ce nestati odmah...

  • bulog55gmdg 21.04.2014.

    Pravi borci za slobodu s bilo koje strane!! Otimat novnare??? To se zove borba za slobodu??

Komentiraj...
Vidi sve komentare