Obavijesti

News

Komentari 152

Separatisti su oteli novinarku i optužili je za "ratni zločin"

Separatisti su oteli novinarku i optužili je za "ratni zločin"
10

Umjesto da postavljaju ultimatume Moskvi, SAD trebaju preuzeti odgovornost za postupke onih koje su postavili na vlast u Ukrajini, rekao je ruski ministar Lavrov

VIDEO

Proruski separatisti u Slavjansku zatočili su ukrajinsku novinarku Irmu Krat (29) optužujući je za "ratne zločine" tijekom prosvjeda na Majdanu u kojima je svrgnut proruski predsjednik, izjavio je u ponedjeljak Oleg Veremienko, odvjetnik internetske televizije na kojoj radi Krat.

VIDEO

Ruski internetski kanal Life News objavio je videosnimku na kojoj se vidi kako Krat odvode naoružani maskirani muškarci i aktivist koji kaže da su je uhitili.

Veremienko tvrdi da je u srijedu zatočen i slobodni novinar Sergej Lefter (22).

Ukrajinska novinska agencija i ostali lokalni mediji prenose blogera iz istočne Ukrajine koji kaže da su militanti u Slavjansku zatočili još tri strana novinara.

Lavrova naljutila ubojstva: Kijev krši dogovore iz Ženeve

Sergej Lavrov , ruski ministar vanjskih poslova, optužio je u ponedjeljak Ukrajinu za kršenje sporazuma iz Ženeve kojemu je cilj spriječiti širi sukob između Rusije i Ukrajine.

- Poduzeli su korake, prije svega oni koji su prigrabili vlast u Kijevu, kojima ne samo da ne ispunjavaju, nego grubo krše sporazum iz Ženeve - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare, a prenosi Wall Street Journal .

Smatra da je krvavi nedjeljni sukob kod ukrajinskog grada Slavjanska, u kojem je navodno ubijeno šestero ljudi, a koji kontroliraju proruski separatisti, bio zločin koji pokazuje da Kijev ne želi kontrolirati "ekstremiste" .

'SAD trebaju preuzeti odgovornost za postupke Ukrajine'

- Vlasti ne rade ništa, ni prstom ne miču, kako bi riješili uzroke ove duboke unutarnje krize u Ukrajini. Umjesto da postavljaju ultimatume Moskvi, SAD trebaju preuzeti odgovornost za postupke onih koje su postavili na vlast u Ukrajini - izjavio je Lavrov .

Proruski separatisti za pucnjavu u Slavjansku okrivili su ukrajinske nacionaliste, dok je središnja vlada u Kijevu objavila da je riječ o provokaciji ruskih obavještajnih službi koje žele destabilizirati situaciju na istoku Ukrajine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...
Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo