To je to što me zanima!

Lazarević: Ove eksplozije se mogu povezati s terorizmom

Očito je da počinitelji slažu eksplozivnu napravu i nastoje da nakon eksplozije dosta sagori i raspadne se. No mislim da je ostalo dovoljno tragova, smatra kriminalist
Vidi originalni članak

O eksplozijama u Zagrebu koje su posljednjih dana uzbunile građane i policiju za 24sata TV govorio je umirovljeni kriminalist Branko Lazarević. Rekao je kako se u oba slučaja eksplozija u Podsusedu i Stenjevcu isprepliću elementi dva kaznena djela, a imaju i elemente terorizma. 

- Očito je da počinitelji slažu eksplozivnu napravu i nastoje da nakon eksplozije dosta toga sagori i raspadne se. No nešto ipak ostaje i mislim da je ostalo dovoljno tragova za one koji se bave istragom - rekao je Larazević i podsjetio na slične eksplozije u Zagrebu koje su se pojavljivale tijekom '90-ih. 

Moglo je biti puno gore da je naišao lakši vlak

- Bilo je već nekoliko serija eksplozija u Zagrebu. Jednom je na raskrižju Ilice i Mesničke naprava eksplodirala, a drugi put nije te smo je izuzeli. Bilo je eksplozija i u židovskoj općini te jedna na Zrinjevcu. O motivima napada je vrlo nezahvalno govoriti. U slučaju eksplozije na pruzi u Podsusedu slučaj je mogao završiti puno gore da je naišao neki lakši vlak. Vjerujem da bi onda bilo i iskakanja vagona, a možda i smrtnih slučajeva - rekao je Lazarević. 

Dodao je kako u ovakvim slučajevima kriminalistička obrada počinje odmah po dojavi  te se službenicima daju određeni zadaci poput blokiranja zone, legitimacije sumnjivaca, pregledavaju automobili. 

Istaknuo je kako vjeruje u stručnost policije te da bi volio da se ovi slučajevi riješe. 


Idi na 24sata

Komentari 36

  • kristian1973 11.01.2013.

    Gospodin Lazarevič kaže citirma( ove eksplozije se mogu povezati sa terorizmom) i imaju sve elemente tog čina,,, kako če dokazati koga okriviti pa i postupci Sanadera imaju sve elemente gospodarskog kriminala pa zar su mu što dokazali i koliko,,, sada ga više ni nema u javnosti sjetite se svih političkih splački od piranskog zaljeva pa nadalje kad neka tama postane previše u javnosti aktivna,, da bi izgubila na pračenju javnosti ubaci se nova buba koja bi trebala narod skrenuti u drugom pravcu ,,,, to što se događa je pre strašno i opasno za sve a onaj koji to radi šalje krivu poruku na krivom mjestu ,,, ljudi pa nije ovo Belfast,,,

  • Željko Franjković 11.01.2013.

    ako se ovo još jednom ponovi vlada hitno treba pozvati bratsku srpsku vojsku u pomoć!!

  • pituguli 11.01.2013.

    ne brinite,čuva vas C.I.S. prepuštovec

Komentiraj...
Vidi sve komentare