To je to što me zanima!

Lažirao odštetne zahtjeve s 18 ljudi, osiguravajuću kuću je prevario za čak 316.000 kuna

Čak 19 osoba između 26 i 88 godina varalo je na osiguranjima gdje je na prvom frontu bio 31-godišnjak, koji je izmišljao različite ozljede na odštetnim zahtjevima stranaka i tako povukao preko 316 tisuća kuna...
Vidi originalni članak

Muškarac (31) s još 18 ljudi, starih od 26 do 88 godina, varao je na odštetnim zahtjevima klijenata jedne osiguravajuće kuće u Zagrebu.

Sumnja se da je tijekom 2019. i 2020. kao opunomoćenik stranaka u odštetnim zahtjevima iz jednog zagrebačkog osiguravajućeg društva izmišljao neistinita mjesta nastanka ozljeda klijenata samo kak bi zajedno s njima pokupio novac, objavila je PU zagrebačka.

Pojedinačni iznosi kreću se od 14 do 47 tisuća kuna, a ekipa je ukupno od osiguranja uzela oko 316.500 kuna.

Uspio je krivotvoriti odnosno nabaviti i liječničku dokumentaciju gdje je izmišljao nova mjesta ozljeda koja su glasila na Zagreb, a da su iste nastale zbog neodržavanja pločnika za što je okrivio ovlašteno i obvezno trgovačko društvo.

OTEŽANA KOMUNIKACIJA Pokušao hakirati Petrokemiju, oni nisu ništa prijavili policiji?

-  Nakon što je oštećeno trgovačko društvo provelo postupak naknade štete, strankama su isplaćivali novčanu naknadu za zadobivene ozljede, od koje naknade je opunomoćenik dio novca zadržavao za sebe - priopćuju iz PU zagrebačke, dodajući da 17. rujna 31-godišnjak uhićen temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda i da su mu pretražili stan, odvjetnički ured i automobil.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni počinili deset kaznenih djela prijevare, dok je 31-godišnjak bio još ustrajniji s četiri kaznena djela krivotvorenja isprava.

Također, protiv ostalih osumnjičenih osoba posebno je izvješće nadležnom državnom odvjetništvu podneseno redovnim putem. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • neno8 18.09.2021.

    Nema toga kpji če osiguravajuču kuću prevarit,bolje oštetit

  • jo2hn8ny 18.09.2021.

    Ovaj spada u klasu Kokošar.

  • vz 18.09.2021.

    Kada osiguravajuće društvo treba isplatiti odštetu onda je to prevara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare