News

Komentari 3

Pokušao hakirati Petrokemiju, oni nisu ništa prijavili policiji?

Pokušao hakirati Petrokemiju, oni nisu ništa prijavili policiji?

Nepoznati haker najvjerojatnije se pokušao domoći mailova, no motivi zasad nisu poznati. U službenom priopćenju tvrtke piše kako su zbog svega morali povećati sigurnost

Početkom ovog tjedna Petrokemija d.d. uočila je pokušaje neovlaštenog pristupa dijelu elektroničke komunikacije Društva, napisali su u petak na službenim stranicama te kutinske kompanije.

Nepoznati haker najvjerojatnije se pokušao domoći mailova, no motivi zasad nisu poznati. U službenom priopćenju tvrtke piše kako su zbog svega morali povećati sigurnost.

- U odnosu na navedeno provode se mjere zaštite što može uzrokovati otežanu elektroničku komunikaciju s Društvom - napisali su i dodali kako taj 'napad' nije utjecao na njihovo poslovanje.

Zanimljivo je kako PU sisačko-moslavačka nije zaprimila nikakvu službenu prijavu pokušaja provale u računalne sustave Petrokemije.

Podsjetimo, sve to dolazi u vrijeme kad taj kraj potresa afera političkih zapošljavanja oko tvrtke Eko Moslavina koju su otkrila 24sata. U Petrokemiji je inače radio i sadašnji gradonačelnik Zlatko Babić koji je danas objavio kako izlazi iz HDZ-a.