To je to što me zanima!

Le Pen je od Putina dobila ohrabrenje, podršku i zaleđe

NOVI EXPRESS Umjesto da Putinova invazija na Ukrajinu, odnosno njegov brutalni obračun s liberalnom demokracijom, ali i s Europskom unijom, označi krah njegova utjecaja, on kao da je još ojačao
Vidi originalni članak

Vladimir Putin muči se u Ukrajini. Potopljen mu je ponos ratne mornarice, odbijeno mu je napredovanje prema Kijevu, u očaju pribjegava bombardiranju ukrajinskih gradova, fokusira se na osvajanje Donbasa, što je od početka bio sekundarni cilj invazije, Rusi ginu u desecima tisuća, a Rusija je na udaru kritika zbog ratnih zločina. No istodobno, Putinu ide dobro u Europi. Naravno, ne ide mu dobro ako uzmemo u obzir sankcije, prekid trgovine, najave širenja NATO-a na neutralne Švedsku i Finsku, solidariziranje europskih zemalja s Ukrajinom i protjerivanje ruskih diplomata iz europskih država. Ali Europa i dalje kupuje njegovu naftu i plin, financirajući tako invaziju na Ukrajinu. Prema izračunu Bruxellesa, Europa daje 35 milijardi eura za Putinove energente i samo milijardu za ukrajinsku obranu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • melin51 24.04.2022.

    Svaka guz..a dođe na toalet dasku. Putin nagodinu bude prodavao naftu i plin samo Rusima. Za pad nekada velikog SSSRa dugo se čekalo a pad Rusije bude expresan.

  • žumbree 24.04.2022.

    Liberalna demokracija… zbog te demokracije smo tu gdje jesmo, na pragu 3. svjetskog rata…

Komentiraj...
Vidi sve komentare