To je to što me zanima!

Legendarni branitelj o dolasku Porfirija: 'Ovo je zločesto od mojeg Vukovara i države...'

Dodaje kako nitko od građana Hrvatske ne spori Srbima u Hrvatskoj da obilježavaju svoje kulturne i vjerske obrede, no odabrali su krivi datum
Vidi originalni članak

Legendarni vukovarski branitelj Ivan Lukić Zolja rekao je za RTL da je dolazak patrijarha Porfirija u Vukovar smišljena provokacija.

 

- Nitko od nas branitelja i građana Hrvatske ne spori nacionalnoj manjini ili Srbima u Hrvatskoj da obilježavaju sve kulturne, vjerske i ostale obrede koje žele. Vjera ne čini zlo, nego čovjek koji se krije iza vjere. Čovjek koji može odlikovati Šešelja, govoriti retorikom protiv Hrvatske, mislimo da on ne zagovara vjeru kakva bi trebala biti, kao pomirba u Vukovaru. Prvi sam reagirao kroz objavu kad sam vidio da gospodin dolazi u Hrvatskoj, mislim da je to deplasirano. Netko je trebao reagirati i zaustaviti to - kazao je.

VIDEO IZ VUKOVARA Milanović u Vukovaru položio vijenac Blagi Zadri, a Porfirije u isto vrijeme posvećivao crkvu

O Blagi Zadri imao je samo riječi hvale.

- Kad vidite shvatite da ste toliko mali kada ga gledate i shvatite koliko je velik. Njegovo djelo iza njega je daleko veće od ovoga što je danas politika i što je Vukovar dopustio da se danas šeće patrijarh Porfirije. Ovo je zločesto od mog Vukovara i moje hrvatske države - kazao je Lukić.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 02marko 17.10.2022.

    pa koji drugi dan mogu odabrati kad na svaki drugi datum su ubili,zaklali barem jednog civila ili branitelja

  • Finida 17.10.2022.

    Sprdaju je sa braniteljima i Vukovarom.Branitelji bi trebali razbucati ovu bagru što vodi RH.Šta nam rade na svim poljima

  • AWO👨🏼🍳 17.10.2022.

    A sta se bunimo, kad papa ide u onu popisanu Banja Luku?! Isti k.... druga boja 🤷🏻‍♂️

Komentiraj...
Vidi sve komentare