To je to što me zanima!

Legiju šalju u novi srpski superzatvor za teroriste

Legiji (41) će čitati poštu i prisluškivati razgovore. Nakon pet godina u pritvoru, u 'superzatvoru' će boraviti zajedno sa još 120 najgorih kriminalaca
Vidi originalni članak

Milorad Ulemek Legija (41), pravomoćno osuđen za organiziranje ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića i druga zlodjela, u siječnju će početi služiti četrdesetogodišnju kaznu u najčuvanijem srpskom zatvoru. U posebni odjel zatvora Zabela u Požarevcu bit će smješteno 120 najopasnijih srpskih kriminalaca, koji su osuđeni za terorizam, organizirani kriminal i ratne zločine.
- Sve ćelije su gotove, makar neće odmah biti pune. Još samo trebamo opremiti ambulantu jer ne želimo izvoditi zatvorenike za svaku sitnicu - rekao je Damir Joka iz Ministarstva pravosuđa za beogradski Blic.
Legija, koji je već pet godina u pritvoru, u strogom zatvoru bit će do 2044. U ćeliji, u kojoj će provesti 20 sati na dan, imat će “cimera”, a na raspolaganju će mu biti i teretana i knjižnica. Imat će pravo na dvosatnu šetnju, a po uzoru na stroge talijanske zatvore, u posjete će mu dolaziti samo najbliža rodbina.
Zatvor nema ni “ljubavnu sobu” za posjete partnerica. Nagađa se da bi u Zabelu mogli doći i Legijini “kolege”, no s pripadnicima iste krim-skupine neće se smjeti viđati. Iako će mu čitati poštu i slušati telefonske razgovore, Legija će smjeti imati televizor, radio, čak i računalo, ali bez interneta.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lilith 22.12.2009.

    Superzatvor... dobro da nema i svoju poslugu..

  • 22.12.2009.

    i tako će mu bit bolje nego onima koje je zavio u crno

  • user_39492 22.12.2009.

    A taj se superzatvor zove republika srpska

Komentiraj...
Vidi sve komentare