To je to što me zanima!

Leko: Kolindin poziv premijeru je bio politički nedefiniran

Leko je rekao da je predsjednica s različitim strankama razgovarala o različitim temama, a da je poziv bio PR-ovski, politički konotiran, a ciljevi nisu bili definirani
Vidi originalni članak

Gostujući u Javnoj stvari HRT-a predsjednik Hrvatskog sabora i Glavnog odbora SDP-a Josip Leko rekao je kako je Vladi glavna briga održati stabilnost hrvatskog društva tako da osigura stabilnost plaća i mirovina te restrukturira vanjski dug.

Svjestan je da mnogi nisu zadovoljni brzinom kojom Vlada provodi reforme, ali ta sporost proizlazi, kako je rekao, iz toga što Vlada mora biti odgovorna prema svim segmentima društva. Smatra da je povećanje trošarina najbolja mjera za kojom je Vlada mogla posegnuti kako bi smanjila deficit i zadovoljila zahtjeve Europske unije.

Predsjednik Sabora rekao je da se već tri godine zalaže za gospodarski ustav. Objasnio je kako to znači da svi važni faktori odlučivanja - od sindikata do komora, poslodavaca i stranaka - nađu konsenzus o tome što je za državu važno sljedećih 5-10 godina.

- Imamo toliko zaduženje da se to ne može u kratkom roku restrukturirati, naglasio je.

Upitan kako to da se s jedne strane zalaže za konsenzus svih o važnim gospodarskim pitanjima, a s druge opravdava nedolazak premijera Zorana Milanovića na sastanak kod predsjednice, Leko je odgovorio da je problem u tome što nije definirala ciljeve razgovora. 

- S različitim strankama je razgovarala o vrlo različitim temama. Ciljevi su postavljeni politički, PR-ovski. SDP je jedina ozbiljna stranka koja je rival HDZ-u, a nažalost ovo je bilo "kakav poziv, takav odziv" . Poziv je bio nedefiniran, politički konotiran. Ne može predsjednik stranke prihvatiti da ide na sastanak, a da ne zna koji su ciljevi sastanka.

Idi na 24sata

Komentari 147

  • colonelo 19.04.2015.

    ... zato je drug leko potpuno politički i moralno definiran - "sve za sekretara - sekretara nizašto" ... pa to je grozno koliko se leko trudi umiliti svom voždu ... strava ...

  • davor33 18.04.2015.

    hm svi su shvatili osim njega

  • najiram 10 18.04.2015.

    leko reko i poreko...leko tvrdsi da je partija ekstremno desna stranka....leko podržava ivu josipoviča da osnuje ljevicu....mada imamo živi zid ekstrenmu ljevicu...leko tvrdi a tvrdi da su oni jedini pravi i pošteni...leko tvrdi da du dosljedni zactanom putu....no to se valjda odnosi na temelje partije valjda misli leko...gdje je svim partijcima dozvoljeno lagati i vršiti veliku pljačku....po načelima povfjesnim avnojskim...leko misli...... o tome da su oni jedini ovlašteni da vrše veliku pljačku hrvatske i njezinih građana....jer je to put sa kojeg ne skreču....čuveni citat "Govor Moše Pijade sa prvog zasjedanja AVNOJ-a 1942. u Bihaću objašnjava strategiju osvajanja vlasti:[4][5] ...potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira..."

Komentiraj...
Vidi sve komentare