To je to što me zanima!

Lesar: Ja ću kazneno prijaviti premijera Zorana Milanovića!

Ako on nastavi kršiti Zakon podnijet ću prijavu protiv Milanovića za kazneno djelo protuzakonitog upravljanja državnom imovinom, rekao je šef Hrvatskih laburista
Vidi originalni članak

Šef Hrvatskih laburista Dragutin Lesar najavio je u petak na Soundsetu da će podnijeti kaznenu prijavu protiv premijera ako on nastavi kršiti Zakon o upravljanju državnom imovinom. U Intervjuu tjedna Lesar je upozorio da Vlada odlukom o prodaji HPB-a, Croatia osiguranja ili davanjem autocesta u koncesije na najgrublji način krši Zakon o upravljanju državnom imovinom. 

– Donijeli su odluke, a Sabor prije toga nije usvojio strategiju upravljanja državnom imovinom. Bude li i dalje tako, podnijet ću kao saborski zastupnik kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića Državnom odvjetništvu za kazneno djelo protuzakonitog upravljanja državnom imovinom – kazao je Lesar odgovarajući na pitanje koga bi sutra poslao u zatvor da dođe na vlast.

'Za pad BDP kriv je Čačić'

Vođa Laburističke stranke dotaknuo se i slučaja Čačić, BDP-a i financijskog sektora. Za sadašnje stanje, pa i pad BDP-a od 1,9 posto kriv je, smatra Lesar, Radimir Čačić, a on neće rasti sve dok ne krenu investicije u javnom i privatnom sektoru. 

– Linić je toga bio svjestan, no nije smio ništa reći jer je u Vladi. Zeznuo je resor prvog potpredsjednika Vlade, kao i njegovi suradnici – komentirao je Lesar i potom dao objašnjenje zašto u Hrvatskoj ni prije Čačića, u posljednjih 20 godina, nije bilo mnogo investicija. 

'ponašali smo se kao pijane budale'

– Ponašali smo se kao pijane budale! Velika investicija mogao je biti Južni tok, bivši premijer Sanader imao je tri puta dogovoreni prijam kod Putina i tri puta je otkazao u zadnjem trenutku. Drugo je Kina, kad je naša delegacija boravila u Kini, Kinezi su htjeli uložiti dvije milijarde eura, no naši nisu htjeli. Izraelci su pokušali investirati u turizam i ništa – precizirao je laburist. 

'U Hrvatsku su većinom investirale članice EU-a'

Lesar je dodao da su u Hrvatsku većinom investirale članice EU-a i to u financijski, farmaceutski, telekomunikacijski i trgovinski sektor jer ''banke nameću kamate za kredite jer imamo najveće cijene impulsa u Europi, farmaceutska industrija je bitna zbog enormnog profita, a trgovine, naravno, zbog proizvodnje hrane''.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • 02.12.2012.

    Lesar kontraje i što treba i što ne treba. Hrvatska Vlada, nakon korupcije i gospodarskog razaranja, nastoji konsolidirati ekonomsku i socijalnu situaciju u Hrvatskoj. Godinama se uvozi sve i svašta u Hrvatsku. EU članice ulagale su samo u profitabilne projekte- trgovina, banka, telekomunikacije itd. I sad bi Lesar kazneno gonio predsjednika Vlade RH. Patetično.

  • dalbon 02.12.2012.

    Lesar ja mislim da si ti i tvoja stranka ono sto ovoj drzavi treba i malom narodu samo naprijed i nemojte se pokvariti ko SDP

  • ludom 02.12.2012.

    A zbog čega se to sve čini? Gospodin Lesar zaboravlja da je i on jedan kotačić u tom sustavu koji se podmazuje od te love kao i kolega mu kojeg hoće tužiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare