To je to što me zanima!

Letjele posvuda: Dva auta su pokosila čopor veprova u Istri

Kraj Medulina u nesreći stradalo šest divljih svinja. Vjerojatno se radi o ženki i mladuncima. Svinje su na Medulinsku cestu izletjele iz gustog raslinja...
Vidi originalni članak

Na cesti je posvuda bilo uginulih svinja. Nikad još nisam vidio takav prizor, rekao je Tihomir Geršner (39), koji je u nedjelju prolazio Medulinskom cestom u Puli.

Upravo tamo stradao je cijeli čopor divljih svinja, njih čak šest, i to zbog silovitog udara vozila u njih.

- Nalet vozila na njih nisam vidio. Kad sam onuda prolazio, već je policija bila ondje i obavljala očevid - tvrdi čitatelj. Kaže da su vjerojatno u pitanju mlade svinje s majkom te da ih je većina bila manjeg rasta, oko dvadeset kilograma težine. Čitatelj dodaje da nitko od ljudi nije ozlijeđen u toj bizarnoj nesreći, a to je potvrdila i istarska policija.

Osim šest svinja, koje su zbrinute na propisan način, stradala su dva vozila.

- U nedjelju oko 23.45 sati na Medulinskoj cesti dobili smo dojavu o naletu vozila na divljač. U nesreći nitko od osoba nije stradao nego je nastala šteta na vozilima. Prometna nesreća dogodila se kad je 22-godišnjak s područja Medulina na ravnom dijelu ceste upravljao automobilom Audi pulskih oznaka u smjeru Pule, a iz suprotnog smjera naišao je također Audi pulskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnjak, također iz Medulina. Odjednom su iz visokog raslinja na cestu izletjele divlje svinje. Oba automobila su udarila šest divljih svinja. Njih četiri odbačene su po kolniku, a dvije izvan kolnika - kazala je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović. 

Nakon nesreće na mjesto događaja pozvan je dežurni higijeničar, koji je preuzeo mrtve životinje. Prema novom zakonu o cestama, koji je na snazi od 2011., tvrtka koja održava prometnicu “kriva” je zbog divljači ako nije označila cestu, a vlasnik lovišta ako nije spriječio moguću štetu. Vozač je kriv ako je postupao protivno propisima o sigurnosti prometa na cestama i tako pridonio nastanku štetnog događaja.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • be yourself 10.09.2017.

    Kakav masakr !

  • Kamičko 07.09.2017.

    Ovi veprovi su letjel_e_. Samo u 24 sata.

  • _l_ 06.09.2017.

    vepra na grb umjesto koze!

Komentiraj...
Vidi sve komentare