Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Letjele posvuda: Dva auta su pokosila čopor veprova u Istri

Kraj Medulina u nesreći stradalo šest divljih svinja. Vjerojatno se radi o ženki i mladuncima. Svinje su na Medulinsku cestu izletjele iz gustog raslinja...

Foto: Tihomir Geršnek/Regional Express
17 komentara

Na cesti je posvuda bilo uginulih svinja. Nikad još nisam vidio takav prizor, rekao je Tihomir Geršner (39), koji je u nedjelju prolazio Medulinskom cestom u Puli.

Upravo tamo stradao je cijeli čopor divljih svinja, njih čak šest, i to zbog silovitog udara vozila u njih.

- Nalet vozila na njih nisam vidio. Kad sam onuda prolazio, već je policija bila ondje i obavljala očevid - tvrdi čitatelj. Kaže da su vjerojatno u pitanju mlade svinje s majkom te da ih je većina bila manjeg rasta, oko dvadeset kilograma težine. Čitatelj dodaje da nitko od ljudi nije ozlijeđen u toj bizarnoj nesreći, a to je potvrdila i istarska policija.

Foto: Tihomir Geršnek/Regional Express

Osim šest svinja, koje su zbrinute na propisan način, stradala su dva vozila.

- U nedjelju oko 23.45 sati na Medulinskoj cesti dobili smo dojavu o naletu vozila na divljač. U nesreći nitko od osoba nije stradao nego je nastala šteta na vozilima. Prometna nesreća dogodila se kad je 22-godišnjak s područja Medulina na ravnom dijelu ceste upravljao automobilom Audi pulskih oznaka u smjeru Pule, a iz suprotnog smjera naišao je također Audi pulskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnjak, također iz Medulina. Odjednom su iz visokog raslinja na cestu izletjele divlje svinje. Oba automobila su udarila šest divljih svinja. Njih četiri odbačene su po kolniku, a dvije izvan kolnika - kazala je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović. 

Nakon nesreće na mjesto događaja pozvan je dežurni higijeničar, koji je preuzeo mrtve životinje. Prema novom zakonu o cestama, koji je na snazi od 2011., tvrtka koja održava prometnicu “kriva” je zbog divljači ako nije označila cestu, a vlasnik lovišta ako nije spriječio moguću štetu. Vozač je kriv ako je postupao protivno propisima o sigurnosti prometa na cestama i tako pridonio nastanku štetnog događaja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message