To je to što me zanima!

Letjelicu nismo mogli detektirati jer nije imala transponder

U HKZP dodaju da su naknadnim pregledom podataka s primarnog radara na lokaciji Pleso detektirani radarski odrazi i putanja koji odgovaraju vremenu i lokaciji pada bespilotne letjelice
Vidi originalni članak

Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) priopćila je u petak da bespilotna letjelica, koja je u četvrtak navečer ušla u hrvatski zračni prostor i pala u Zagrebu, nije imala transponder pa je stoga HZKP nije detektirao sekundarnim radarima koji se koriste za nadzor zrakoplova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HKZP je pojasnio da je u Hrvatskoj, radi osiguranja nadzora kontroliranog zračnog prostora, propisana obveza korištenja sustava za aktivnu detekciju (transpondera) za sve zrakoplove koji ulaze u hrvatski zračni prostor te da zrakoplovi bez transpondera nisu vidljivi za sustav kontrole zračnog prometa.

NEZNALICE I IGNORANTI Dron je razotkrio našu sramotu, policajci se bojali radijacije, a Banožić se budio tek u podne...

U HKZP dodaju da su naknadnim pregledom podataka s primarnog radara na lokaciji Pleso detektirani radarski odrazi i putanja koji odgovaraju vremenu i lokaciji pada bespilotne letjelice.

IZVANREDNA PRESICA MORH-A VIDEO Banožić i Hranj o padu letjelice: 'Ovo nije prijetnja Hrvatskoj, sustav nije zakazao'

HKZP u sklopu operativnih usluga u zračnom prometu pruža usluge kontrole zračnog prometa unutar zračnog prostora Hrvatske zrakoplovima čije su rute unaprijed poznate putem predanog plana leta, navodi se u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO: MILANOVIĆ O BESPILOTNOJ LETJELICI

Idi na 24sata

Komentari 150

  • urbani hercegovac 11.03.2022.

    Inače rakete imaju transpondere!!!

  • AresVK 11.03.2022.

    Jadna nam je kontrola leta sa svim tim nodernim radarima kad ne moze otkrit letjelicu od 5-6 tona! 🤦🏻‍♂️ Pa jbt da je velicine drona tipa DJI Air 2S, pa bi covjek reko, ajde ok. Ali ovo?! Pa ovo je teska sramota za sve, od kontrole leta do vojske na celu s Banozicem i anemicnim! Ostavke na stol gospodo!

  • Možemo 11.03.2022.

    Znaci trebala je bit na četri kotača i proći granicu 🙈😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare