To je to što me zanima!

Lex Todorić na Vladi je u petak: Izbjeći će se mogućnost tužbi

Pretpostavlja se da će Vlada pokušati izmjenama izbjeći mogućnost tužbi pa će zakon olabaviti. Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, utorak je proveo na sastancima s vjerovnicima...
Vidi originalni članak

U javnosti se pojavila prva verzija zakona o postupku izvanredne uprave, tzv. Lex Todorić, a donosi ono što je potpredsjednica Vlade Martina Dalić i najavila u petak na izvanrednoj press konferenciji. No kako se čuje iz krugova bliskih Vladi, javlja Večernji list, zakon se još brusi i donijet će promjene prije konačnog prijedloga u petak na sjednici Vlade. 

Pretpostavlja se da će Vlada pokušati izmjenama izbjeći mogućnost tužbi pa će zakon olabaviti. Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, utorak je proveo na sastancima s vjerovnicima s kojima dogovara uvjete sindiciranog kredita. Da bi ih dobio, morat će popustiti vjerovnicima i pristati na promjenu uprave, a možda i predati dio vlasništva. S druge strane, na taj bi način izbjegao primjenu Vladina zakona. 

Pitanje je hoće li zakon uopće ikad biti aktiviran s obzirom na to da bi do petka, kada bi se zakon trebao pustiti u hitnu proceduru, dogovor o novom kreditu trebao biti postignut. To ne znači da će novac već u petak sjesti na račun jer je potrebno vrijeme za tehničku provedbu sindiciranog kredita.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Hrvat300 29.03.2017.

    Ovaj zakon bez problema na Ustavnom sudu može srušiti svaki obrtnik ili mali poduzetnik ili bilo koji drugi građanin ako ukaže na tu nejednaku tržišnu utakmicu.

  • stbbb 29.03.2017.

    Nek mu SDP vrati dugove to je njihov drug.

  • Florentina 29.03.2017.

    Treba odmah rusiti ovu vladu skupa sa plavusom. Odmah, vec jucer.

Komentiraj...
Vidi sve komentare