To je to što me zanima!

Leže na vodi: Ljudi moraju za kubik platiti 21 kunu...

VELEBIT: Mještani Krasnog za kubik vode moraju izdvojiti 21,31 kn, a gospodarstva ga plaćaju 26,04. U Hrvatskoj je prosječna cijena kubika 8,5 kn
Vidi originalni članak

Ogorčeni stanovnici Krasnog na Velebitu godinama su čekali gradnju vodovoda Krasno - Kuterevo. Sad ih kubik vode stoji 21,31 kunu, a za gospodarstva 26,04 kune. Prosječna cijena kubika u Hrvatskoj je oko 8,5 kuna. Od 230 kućanstava na vodovod su se priključila samo 23, a dio poduzetnika preselit će poslovanje u susjedne zone.
- Obećali su nam da nas kubik neće stajati više od 12 kuna. U dva mjeseca potrošio sam 120 kubika, za koje trebam platiti 3200 kuna. Osim što je plaćamo kao suho zlato, nije nam uvijek dostupna. Zbog lošeg pritiska kućanstva ostaju bez nje. Tako nam je 5-6 puta propao i kruh - rekao je Ivan Maretić (49) iz Krasnog, vlasnik pekarnice Toni. Dodao je da u Kuterevu, sedam kilometara od Krasnog, kubik vode stoji oko 7 kn. Direktor GDK Komunalac Senj, Bruno Brozičević, kaže da je problem što vodu moraju kupovati od Komunalca iz Otočca, što ih u startu stoji 8 kuna. Na tu cijenu zaračunavaju svoju od 7,95 kuna te je uvećaju za PDV, naknadu za zaštitu i korištenje voda.
- Dovući vodu do Krasnog bilo je komplicirano zbog nadmorske visine - rekao je Brozičević dodavši kako će učiniti sve da mještanima omogući jeftiniju vodu.



PRISILJENI SU PRESELITI POSLOVANJE IZ KRASNOG

Poduzetnik Vladimir Tomaić, vlasnik sirane Runolist, nakon gotovo 12 godina napušta Krasno te postrojenje seli u Otočac.
- Ovdje je priključak za vodu oko 5000 kuna, a u Gorskom kotaru 920 kuna. Sve me to boli - kaže razočarano Tomaić.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nina777 17.06.2014.

    1 Nisu mjestani "Krasnog" nego Krasna... 2.vl pekare Toni se preziva Marenić,a ne "Maretić".... Hvala

  • svi_smo_doma 07.10.2009.

    Nema više ništa zabadave, ni voda. Osim toga trebalo je platiti cjevovod, pumpe, postrojenja...

  • branko61 06.10.2009.

    Pazi ti Komunalca iz Senja. Vodu dobavljaču koji je dovede do Krasnog plate 8 kuna, a onda oni nadodaju još 8 kuna, a nemaju nikakvog posla s vodom, osim što se preko njih sve to mora provesti zbog ustroja, tj. Krasno je administrativno pod Senjom pa Komunalac iz Otočca ne može direktno prodati vodu stanovnicima Krasna. Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare