To je to što me zanima!

'LGBT i izvanbračni parovi se opet diskriminiraju u zakonu'

Ministarstvo financija je još jednom, sada prilikom najnovijih izmjena posebnih poreznih zakona propustilo te zakone uskladiti sa Obiteljskim zakonom, Zakonom o životnom partnerstvu, kažu
Vidi originalni članak

Lezbijske grupe Kontra obratila se novinarima vezanu za javnu raspravu o izmjenama i dopunama niza poreznih zakona, uključujući nacrt prijedloga Zakona o izmjeni Zakona o porezu na promet nekretnina i Nacrt prijedloga Zakona o izmjena i dopunama Zakona o porezu na dohodak, koju je otvorilo Ministarstvo financija, a koja završava u četvrtak. 

- Ministarstvo financija je još jednom, sada prilikom najnovijih izmjena posebnih poreznih zakona propustilo te zakone uskladiti sa Obiteljskim zakonom, Zakonom o životnom partnerstvu, ali i Općim poreznim zakonom koji je donesen u isto vrijeme kad i navedeni zakoni - kažu. 

- Sada, prilikom predlaganja novih nacrta izmjena i dopuna, Ministarstvo ima ponovo priliku da ispravi taj propust i okonča diskriminaciju istospolnih i izvanbračnih parova u poreznom sustavu. Nažalost, to se još uvijek nije dogodilo - upozoravaju.

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Fighter for Justice 20.09.2018.

    Opet nas maltretiraju i ugrožavaju naš mir. Zamislite hrvate koji optužuju Bandica za posudjivanje štandova ,,u ime obitelji". Da sam na Bandičevom mjestu ja bih im kupio štandove a ne posudio.

  • pocetakkraja 06.09.2018.

    Samo radi ovoga volim Putina

  • Pamtim 06.09.2018.

    Hajde novinari, prekinite više s tim udrugama i tekstovima koji nemaju ni glavu ni rep.Ja iz ovog pamfleta nemogu doznati kaj ovi traže i kaj im nije omogućeno. Ali jučer sam pričao s kumom čija kćerka je krenula u 5 razred osnovne škole Marija Bistrica, gdje sam i ja išao u mračnom komunizmu, i veli da imaju 3 razreda po 17 učenika, a nas je u mraku bilo tri razreda po 30 učenika. O tome pišite, a ne o ovima koji potomstvo ne žele, a i nemogu ga imati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare