To je to što me zanima!

Liberali bi niže poreze i manju upravu, ali se ne mogu složiti

Čelnici liberalno-centrističkih stranaka ne mogu naći zajednički jezik jer svi postavljaju svoje uvjete pa će na izbore sami, što je put u neuspjeh i teško je očekivati neki značajniji uspjeh na izborima
Vidi originalni članak

Ako liberalne opcije ne budu u jednom bloku, bojim se da ćemo biti glineni golubovi koji će nositi darove velikima.

Kaže to predsjednik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak. Podsjeća da bi se mogla dogoditi 2011. godina, kad je propala četvrtina glasova koja se prelila HDZ-u i SDP-u. Nove, liberalne opcije i stranke počele su nicati kao gljive poslije kiše. 

Prvo je osnovana stranka Fokus koju vodi dogradonačelnik Sv. Nedjelje Davor Nađi. Oni su jasno rekli svoje ciljeve: niži porezi, 20 posto manja javna uprava i briga o klimi. Sutra bi trebala biti predstavljena i nova stranka, 170. u Hrvatskoj. Zvat će se Stranka s imenom i prezimenom. 

Ona okuplja također jake pojedince, a trebao bi je voditi vrgorački gradonačelnik Ante Pranić. Uz njih će biti još niz poznatih imena, primjerice, ekonomski dio će raditi biši HSLS-ovac Josip Budimir, s njima je Boris Malešević, koji je radio kampanje i Plenkoviću i Milanoviću, Dalija Orešković, ali i bivši strateg Mosta Ivica Relković

I oni se zalažu za manju javnu upravu, borbu protiv korupcije i niže poreze. Ukupno je šest liberalno centrističkih opcija. Uz spomenute, tu su i HNS, Glas te Pametno. Ali zasad su razmrvljeni i, iako su pregovarali, nikakav zajednički izlazak na izbore nije dogovoren. Pa će, ako se nešto ne promijeni, svi samostalno na izbore. 

U Udruzi Lipa, koju vodi Davor Huić i koja je obećala dati potporu onima koji su za niže poreze, manje državne intervencije i birokracije, kaže da su im najbliži Hrebak i Nađi.

- Ali ako svi budu išli posebno, teško je očekivati uspjeh na izborima. Trebalo bi se okupiti oko tri-četiri glavne točke programa - kaže Huić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • muskarac 11.03.2020.

    svasta, pa mi u rh nemamo pojma sta znaci rijec liberal a kamoli da smo sposobni imat liberalnu stranku

  • komilica 11.03.2020.

    HNS vi trpate u ovaj koš? Te lopovčine i masone. Zašto kad ti s poštenjem veze nemaju.

  • Miške 11.03.2020.

    Tko je donio zakon da su dovoljna 100 potpisa za osnivanje stranke, taj se zahebavao. Neka skupi 80.ooo potpisa najmanje ( 2 % stanovništva) da osnuje sranku i sve one koji nemaju toliko članova odmah brisati iz registra stranaka, ima ih preko 160. Tako bi se riješili krpelja proračuna i ovih smiješnih likova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare