To je to što me zanima!

Lički manijak napada žene, ljudima tjera strah u kosti

Stanka Hinić je ubijena u četvrtak u Rudanovcu pokraj Plitvičkih jezera. Dva dana nakon ubojstva netko je u istom selu napao Draženu Grđan (41)
Vidi originalni članak

U Rudanovcu, mjestu sa stotinjak stanovnika pokraj Plitvičkih jezera, snježnu zimsku idilu narušila su dva zločina u samo tri dana. Najprije je proteklog četvrtka u svojoj obiteljskoj kući nasmrt izbodena Stanka Hinić (69), umirovljenica koja je nakon Oluje iz Poreča došla živjeti u rodni kraj. Povremeno je s njom bio i sin Miloš, koji ju je i pronašao u lokvi krvi u četvrtak navečer.
- Evo, još čistim tragove krvi u hodniku, gdje je mama ležala. Izboli su je 18 puta, najvjerojatnije nožem. Uzeli su joj torbicu s novcem i dokumentima - rekao nam je još potreseni Miloš, koji je mamu  pokopao u subotu. A na njezinu pokopu bila je i Dražena Grđan (41), koju je kasnije te večeri oko 23 sata napao maskirani muškarac ispred njezine obiteljske kuće, samo stotinjak metara od Stankine.
- Čuo sam da je bio maskiran, vjerojatno mlađi muškarac, koji je Draženu zgrabio kraj ulaza u garažu, gdje je nosila mačića. Kažu da ju je više puta ubo oštrim predmetom te pobjegao kad je počela vriskati i zapomagati - rekao nam je susjed Dušan Lalić.
Manijak je potrčao čim su prema Draženi pohitali suprug Zdravko i dvije kćeri. Policajci tragaju za ubojicom i mole građane koji imaju informacije, koje bi im mogle pomoći, da im se jave. Rijetki stalni mještani su u strahu.
- Samo lud se ne bi nakon ova dva slučaja bojao. Naravno da nas je strah. Ovo je mirno mjesto, gdje ljudi uglavnom žive od turizma. Sad smo svi počeli zaključavati kuće - kaže Dušan Hinić i dodaje kako su ubojici-napadaču na ruku išli led i zima, kad navečer susjedi rijetko posjećuju jedan drugoga.

STANKU HINIĆ (69) NAPADAČ JE IZBO 18 PUTA
Staricu, koja je u četvrtak u kući bila sama, ubojica je najvjerojatnije izbo nožem. Pokopali su je u subotu. Na pogrebu je bila i njezina 41-godišnja susjeda Dražena Grđan, koja je napadnuta nekoliko sati kasnije. Ličko-senjska policija ne isključuje mogućnost da su ova dva slučaja povezana, iako dosadašnji tijek kriminalističke obrade na to ne ukazuje.

SUPRUG I KĆERI OTJERALE SU 'TRBOSJEKA'

Sin i nevjesta su otišli u bolnicu u Gospić i ništa vam ne mogu reći, kratko nam je s balkona kuće rekao Draženin svekar Franjo, čije su se riječi od silnog laveža pasa jedva i razumjele. I rijetkim susjedima je čudno kako to da dva psa čuvara nisu reagirala na napadača. Obitelj napadnute čula je zapomaganje i pohitala u pomoć. Napadač je pobjegao.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • schweppes2 27.01.2010.

    ubojica je druga napadnuta žena

  • BEEP 19.01.2010.

    Ma sanja4 mislim da ima pravo jer iz osobnog iskustva znam da psi reagiraju na svaki zvuk barem je moj pas bio takav osim ako to nisu bile neke \"pudlice\". Sad samo treba vidjeti šta će biti kad ga uhvate da li će dobiti 3 godine ili če na 2 godine u psihijatrijsku bolnicu ( naravno vikendima je vani ).

  • edinjo 18.01.2010.

    ličani vadite kalaše pravi je čas za to sezona lova je poćela.

Komentiraj...
Vidi sve komentare