To je to što me zanima!

Liječe zahtjevne plućne bolesti, presađuju pluća: 'Sve što nudi moderna medicina i mi imamo'

Do sada smo presadili pluća kod osam pacijenata. Svi se osjećaju odlično. Ovim programom zaokružili smo hrvatsku transplantacijsku paletu, kaže Miroslav Samaržija
Vidi originalni članak

Klinika za plućne bolesti Jordanovac došla je u velike probleme nakon potresa, ali njezini sjajni djelatnici ne samo da su ponovno uspostavili redovan rad, nego idu naprijed. U neviđeno teškim okolnostima u travnju su započeli i s programom transplantacije pluća, pa smo o radu Klinike razgovarali s njezinim predstojnikom, akademikom Miroslavom Samaržijom.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 16

  • 26.12.2021.

    Pacijent je s transplantiranim plućima uspješno prebolio COVID. To vam sve govori o koroni koliko ozbiljna bolest, ovaj kojem su transplatirali pluća ima ozbiljno kompomtiran imunitet, potenicjalno mogu ga ubiti bezbroj bolesti koje zdravom čovjeku ne mogu ništa!

  • 25.12.2021.

    Nažalost država ne ulaže u primarnu zdravstvenu zaštitu, od koje se očekuje da zbrine 80% zdravstvenih potreba građana kako bi se rasteretio skuplji bolnički sustav, dovelo je do neracionalnosti u zdravstvu, manje dostupnosti zdravstvenih usluga građanima kao i lošijih ishoda liječenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare