To je to što me zanima!

Liječnici rekli 'To je migrena': Idući dan preminula od tumora

Velika Britanija: Liječnici su pokušali smanjiti naticanje, ali je tumor agresivno reagirao na lijekove i više ništa nisu mogli učiniti. Preminula je nekoliko sati kasnije
Vidi originalni članak

Mlada žena čije su glavobolje liječnici tretirali kao migrene umrla je svega nekoliko sati nakon što je otkriveno da ima tumor na mozgu. Claire Gardiner (30) je došla u bolnicu u Darlingtonu jer je jako povraćala, te nije mogla jesti ni piti skoro tjedan dana. Liječnici su joj rekli da boluje od migrene, dali su joj tekućinu i otpustili je kući. 

Tumor je bio veličine 10 puta 10 centimetara i uzrokovao je ogromnan pritisak na njezin mozak. Pokušali su smanjiti oteklinu, ali nisu joj uspjeli pomoći,  rekao je brat Matthew

No, tijekom iste noći Claire je probudila svog brata Matthewa (25) i rekla da ne vidi na lijevo oko.

Brzo su je vratili u bolnicu koja ju je hitno prebacila u Sveučilišnu bolnicu James Cook u Middlesbroughu. Tamo su joj liječnici dijagnosticirali tumor na mozgu. Tumor je već narastao i radio je veliki pritisak na njezin mozak, i zato je iznenada ostala slijepa na jedno oko, piše Daily Mail

Liječnici su pokušali smanjiti naticanje, ali je tumor reagirao agresivno na lijekove i više ništa nisu mogli učiniti. Preminula je nekoliko sati kasnije. Bilo je to  20. prosinca prošle godine. 

Donirala je organe i spasila živote četvero ljudi

Tumor je bio veličine 10 puta 10 centimetara i uzrokovao je ogromnan pritisak na njezin mozak. Pokušali su smanjiti oteklinu, ali nisu joj uspjeli pomoći - rekao je brat Matthew. 

No, Claire je  nakon smrti  pomogla drugima. Donirala je svoje organe. Troje mladih ljudi u dvadesetima i jedan muškarac u 60-ima upravo se oporavljaju nakon operacija tijekom kojih su primili njezine organe.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • Jednak_1 06.02.2013.

    donirat organe i to u Hrvatskoj hahaha aloo ljdui nebudite smijesni

  • AnaGrgurović 03.02.2013.

    eto to su liječnici danas što god ti je reći će da ti nije išta da ne troše novce jer pretrage su skupe

  • Trnci 03.02.2013.

    Tražimo u mnogim sličnim slučajevima pomoć u inozemstvu, ne razmišljajući da i tamo ima nesavjesnih liječnika. Možda su i oni političari zainteresirani za predsjednička mjesta. Ovaj slučaj je osuđujući i mišljenja sam da nije korumpirano sudstvo i neučinkovito, kako bi pustilo nesavjesne da se brane sa slobode. U tijelu spašenih nastavlja živjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare