To je to što me zanima!

Liječnici u šoku: Ženi iz tijela izvukli više od 200 kamenčića

Chen (45) je trpjela bol u abdomenu više od deset godina. Kada je prvi puta otišla u bolnicu zbog bolova, liječnici su joj rekli da ima kamence u žučnom mjehuru i jetri te da bi bilo dobro da ode na operaciju...
Vidi originalni članak

Liječnici u Kini su ženi izvadili više od 200 kamenčića iz žučnog mjehura i jetre. Neki od njih su bili veličine manjeg jajeta.

Chen (45) je trpjela bol u abdomenu više od deset godina. Kada je prvi puta otišla u bolnicu zbog bolova, liječnici su joj rekli da ima kamence u žučnom mjehuru i jetri te da bi bilo dobro da ode na operaciju no Chen je bilo previše strah. U bolnicu je opet otišla kada je bol postala nepodnošljiva. Operacija je trajala šest i pol sati.

Liječnik Quan Xuwei, jedan od kirurga koji je operirao ženu, rekao je da toliko veliki broj kamenaca nije uobičajen i da vjerojatno ima veze sa ženinom prehranom. Žena je živjela od skupljanja smole s borova i često je preskakala doručak i neredovito jela razne ostatke hrane.

Quan tvrdi da je puno njegovih pacijenata koji su imali kamence preskakalo doručak. No George Webster iz britanskog društva gastroenterologa tvrdi da su to čiste špekulacije i da je uzrok žučnih kamenaca globalni problem i uzrok je često nepoznat, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • histria0@yahoo.com 28.07.2017.

    1999 god. imao sam žučni kamenac od 1.cm u rasutom stanju. Bolovi da oči iskaču. Pogrešna dijagnoza - čir na želudcu. Završio sam u bolnici kada sam požutio. Mjesec dana u bolnici bez hrane i 10. boca infuzije dnevno. Sve sam žući, krv loša, oslabio 30. kg. Kada je postalo kritično neznam što ali sa infuzijom sam primio nešto iz malene bočice, sestra mi rekla da će me malo peć i da potrpim. Peklo me, krv se popravila. Operiran sam klasično sa velikim rezom zbog detaljnog čišćenja i vađenja žučne kesice. Sada jedem sve i sve je sve ok. Sa mnom u sobi bio je jedan gospodin mojih godina, manje žut nego ja, na žalost umro je.

  • JerkoKC 26.07.2017.

    Može otvoriti betonaru.

  • kizo1007 26.07.2017.

    Ova se hranila na šljunčari lopatom

Komentiraj...
Vidi sve komentare