To je to što me zanima!

Liječnik rekao da pobaci, a ona je rodila zdravog sina

Britanki D. Lewis (26) liječnik je rekao da dijete koje nosi boluje od Edwardova sindroma zbog kojeg neće poživjeti ni 8 tjedana nakon rođenja
Vidi originalni članak

Dawn Lewis (26) s partnerom Jonathanom Blemmingsom četiri godine je pokušavala začeti dijete. Napokon im je uspjelo i Dawn je u 12. tjednu trudnoće otišla na rutinski pregled kod liječnika. Uslijedio je šok. Liječnik joj je rekao kako dijete koje nosi pati od poremećaja na kromosomu poznatog kao Edwardov sindrom, a koji uzrokuje ozbiljne probleme sa srcem i bubrezima. Većina djece ne poživi ni osam tjedana nakon rođenja. Liječnik joj je savjetovao da prekine trudnoću. No uporna Dawn odlučila je zatražiti drugo mišljenje. Uputili su je specijalistu u rodilište gdje je prošla detaljnije pretrage. Liječnik nije otkrio nikakve genetske poremećaje kod djetata.
- Šokiralo me što mi je liječnik savjetovao pobačaj, a da mi prethodno nije ponudio daljnje pretrage. Na sreću, odlučili smo zatražiti drugo mišljenje, jer da nismo, Deacon danas ne bi bio ovdje s nama - rekla je ponosna majka zdravog sina starog šest mjeseci. Par će uložiti žalbu protiv bolnice u kojoj radi liječnik koji im je savjetovao pobačaj.
- Mnogi bi poslušali liječnika i ne bi ni znali da su pobacili zdravo dijete - zaključila je Dawn. Edwardov sindrom genetski je poremećaj koji rezultira problemima sa srcem i bubrezima te ostalim poremećajima unutarnjih organa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare