To je to što me zanima!

Liku čekaju novi izbori: Pao je proračun župana Milinovića...

Župan Milinović navodno se svim silama trudio da proračun prođe, kako bi dokazao da je 'pobjednik' na stranačkoj sceni. Lobirao je na sve strane, tražio podršku svih, ali na kraju ipak nije uspio
Vidi originalni članak

Liku čekaju novi izbori, jer je na Staru godinu pao županijski proračun ličko-senjskog župana Darka Milinovića, kako javlja Jutarnji list11 članova županjske skupštine glasalo je za proračun, a 14 ih je bilo suzdržanih.

Župan Milinović navodno se svim silama trudio da proračun prođe, kako bi dokazao da je 'pobjednik' na stranačkoj sceni. Lobirao je na sve strane, tražio podršku svih onih koji se financiraju iz proračuna, ali na kraju ipak nije uspio.

Mnogi pad proračuna vide i kao definitivni pad Darka Milinovića i pobjeda Plenkovićeve struje unutar HDZ-a, ali i šire u Lici. Milinoviću kojeg zovu i ”ličkim šerifom” zamjeraju da nije stvorio uvjete za razvoj Like i da je koncentrirao svu moć u svojim rukama, te da bez njegove podrške nije bilo moguće realizirati niti jedan projekt.

Darko Milinović ostaje župan, ali će novi izbori za županijsku skupštinu donijeti konačni rasplet na političkoj sceni u Lici, javlja Jutarnji list.

Podsjetimo, u rujnu ove godine Darko Milinović, član predsjedništva HDZ-a, ličko-senjski župan i bivši ministar zdravstva, izbačen je iz stranke jer je Visoki časni sud odlučio da je nanio štetu stranci. 

Milinović je navukao bijes predsjednika stranke Andreja Plenkovića i ostalog vodstva kada je organizirao četiri autobusa i došao u Zagreb u središnjicu kako bi se borio za stranačke izbore u Gospiću. To je okarakterizirano kao udar na stranku iako je Milinović samo tvrdio da je došao razgovarati o datumu izbora. 

Odnos između Plenkovića i Milinovića nikad nije bio posebno dobar, a kulminacija loših odnosa dogodila se u siječnju ove godine kada je Plenković raspustio lički HDZ. 

Milinović nikad nije krio da za razliku od Plenkovića pripada tvrdoj desnoj struji HDZ-a i unatoč tomu što nikada nije javno istupao protiv Plenkovića, javna je tajna da mu Plenković nije bio ni blizu vrha liste omiljenih kolega iz stranke.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • siglinde 04.01.2019.

    Plenković ne ruši župana koji tuče ženu U ovoj priči zapravo je najzanimljivija činjenica da je HDZ bez ikakvih problema, još početkom prosinca, podržao proračun što ga je predložio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. A njega su također isključili iz HDZ-a i to zbog zlostavljanja vlastite supruge. Dakle, iz perspektive Andreja Plenkovića veći je krimen nešto što on smatra kršenjem stranačke stege nego dugogodišnje maltretiranje supruge, zbog čega se Tomaševiću sada sudi. Da se vratimo na Tomaševića. Premijer je inzistirao na ratifikaciji Istanbulske konvencije, a u redu mu je da župan bude čovjek kojem se sudi zbog nasilja nad ženom. Živjela Istanbulska deklaracija

  • škver 01.01.2019.

    Kako tata kaže( Plenki)

  • Guster1 01.01.2019.

    ....kome ce sad pripasti N.P. Plitvicka jezera??

Komentiraj...
Vidi sve komentare