To je to što me zanima!

Linić: Končar je sam potvrdio kako je neodgovoran partner

Ministar smatra da se Končar od početka nije ozbiljno pripremao za preuzimanje brodogradilišta, kao i da se mnogi boje brodogradnje i da nisu sposobni nositi teret
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić rekao je da Vlada ima godinu i par mjeseci da udovolji zahtjevima i obvezama koje su u vezi brodogradnje potpisane s Europskom unijom. Linić, koji  je kao promatrač sudjelovao na sastanku ministara financija EU u Bruxellesu, rekao je i da postojeći ulagači i kupci postavljaju nemoguće uvjete, javlja HRT.

- Plan B je naći rješenje do 6. mjeseca iduće godine i drugog plana nema, prema tome  - ili kupac, ili potezi koji neće biti popularni - izjavio je ministar.

Linić je prokomentirao i najavu Danka Končara, odnosno Jadranskih ulaganja da možda ne žele uzeti 3. maj. Rekao je da se točnim pokazalo njegovo mišljenje da Končar od samog početka nije bio odgovorni partner Vladi te kako se nije ozbiljno pripremao za preuzimanje brodogradilišta. 

Linić smatra da to pokazuje da se mnogi boje brodogradnje i da nisu sposobni nositi taj teret. 

- To je neugodna situacija za Vladu i nešto ćemo morati učiniti - rekao je.


Idi na 24sata

Komentari 46

  • polo60 15.03.2012.

    Ne odgovara mu ,jer nudi malu proviziju .Stari lisac igra na vrijeme ,odnosno hladno vruče .

  • borivoje 14.03.2012.

    Nisam previše upoznat sa problematikom ali mi nije jasno ako je nešto d.d. onda neko ima dionice , upravljačka prava i dividendu. I šta se onda tu treba mješati Linić . Ako država ima večinski paket , što neznam , nemora ga prodati jednoj osobi nego pustiti na burzu i sve se zna za 30 sekundi.

  • zdrawe 14.03.2012.

    e moj ministre,, sad to kazes,, procitaj si malo komentare s ove stranice iz pocetka tog slucaja,, naci ces ovu svoju tvrdnju vec napisanu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare