To je to što me zanima!

Linić o popularnosti: Ljudi me cijene jer žele red i disciplinu

Ministar Linić je kazao i kako je moguće da u prvoj godini članstva u EU platimo više nego što ćemo izvući iz fondova. Komentirao je i ponašanje poduzetnika
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Jutarnji list komentirao je svoju popularnost među građanima i rekao kako vjeruje da građani ipak žele određeni red i disciplinu u državi. 

-  Žele da se onemoguće prevaranti, svih vrsta. Vjerojatno cijene i to da kod mene nema kukanja ni beznađa. Uvijek jasno govorim o problemima. Nudim rješenja. Nedvosmisleno pokušavam reći što je pošteno, a što nije - smatra Linić. 

'Možda ćemo više uplatiti nego što izvučemo iz EU'

Rekao je kako je moguće da će Hrvatska u prvoj godini članstva u EU morati uplatiti više nego što će moći izvući iz europskih fondova. Istaknuo je kako Europa ima vrlo restriktivne principe u korištenju fondova te da nije točno da su sve zemlje u startu 'povukle' više sredstava nego što su uplaćivale u proračun EU. 

'Poduzetnicima se maksimalno ide na ruku'

O sukobu s poduzetnicima Linić kaže kako ne 'šamara' privatni sektor te da im se maksimalno ide na ruku. Ističe kako je malo država koje su poduzetnicima toliko dale. 

- Nije se bilo lako u proteklih godinu i pol odreći osam milijardi proračunskih prihoda u korist privrede. Ali oni stalno viču: još, još, još…  - kaže Linić. Na stav poduzetnika da su porezi previsoki, a država preskupa Linić kaže kako to nije istina. 

- Mi imamo samo veće doprinose na plaće. Jesmo li ponudili rješenje? Jesmo! Predlagali smo smanjenje zdravstvenog doprinosa i kompenzaciju uvođenjem poreza na nekretnine. Poduzetnici su prvi bili protiv. Zašto? Zato što ih više zanima njihova imovina i osobno bogatstvo nego posao i briga o radnicima - zaključuje Linić.

Idi na 24sata

Komentari 133

  • EraserzgTomica 12.10.2013.

    Samo di je taj posao?????? siva ekonomija spasava ovu crkotinu od drzave a ne Vi i vasa vlada.....da se i dalje ne bavimo sivom ekonomijom odavno bi svi pocrkali gospodine Linicu....Radim na crno i to dva posla da bi prezivio Vasu zajebanciju i posudjivanje novaca koje nikada pa ni tad ne mozete vratiti ili mozete s onim viskom od 10 kuna u kasi ugostitelja.............................

  • LebronPetrovic 12.10.2013.

    Uh što te cijene !

  • drivervž 11.10.2013.

    ko tebe cijeni????tebe ni vlastita mama nije voljela kamoli mi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare