Obavijesti

News

Komentari 133

Linić o popularnosti: Ljudi me cijene jer žele red i disciplinu

Ministar Linić je kazao i kako je moguće da u prvoj godini članstva u EU platimo više nego što ćemo izvući iz fondova. Komentirao je i ponašanje poduzetnika

VIDEO

Ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Jutarnji list komentirao je svoju popularnost među građanima i rekao kako vjeruje da građani ipak žele određeni red i disciplinu u državi. 

-  Žele da se onemoguće prevaranti, svih vrsta. Vjerojatno cijene i to da kod mene nema kukanja ni beznađa. Uvijek jasno govorim o problemima. Nudim rješenja. Nedvosmisleno pokušavam reći što je pošteno, a što nije - smatra Linić. 

'Možda ćemo više uplatiti nego što izvučemo iz EU'

Rekao je kako je moguće da će Hrvatska u prvoj godini članstva u EU morati uplatiti više nego što će moći izvući iz europskih fondova. Istaknuo je kako Europa ima vrlo restriktivne principe u korištenju fondova te da nije točno da su sve zemlje u startu 'povukle' više sredstava nego što su uplaćivale u proračun EU. 

'Poduzetnicima se maksimalno ide na ruku'

O sukobu s poduzetnicima Linić kaže kako ne 'šamara' privatni sektor te da im se maksimalno ide na ruku. Ističe kako je malo država koje su poduzetnicima toliko dale. 

- Nije se bilo lako u proteklih godinu i pol odreći osam milijardi proračunskih prihoda u korist privrede. Ali oni stalno viču: još, još, još…  - kaže Linić. Na stav poduzetnika da su porezi previsoki, a država preskupa Linić kaže kako to nije istina. 

- Mi imamo samo veće doprinose na plaće. Jesmo li ponudili rješenje? Jesmo! Predlagali smo smanjenje zdravstvenog doprinosa i kompenzaciju uvođenjem poreza na nekretnine. Poduzetnici su prvi bili protiv. Zašto? Zato što ih više zanima njihova imovina i osobno bogatstvo nego posao i briga o radnicima - zaključuje Linić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature