To je to što me zanima!

Linić: Plaće će kasniti, ali ne jer nema novca, već zbog sustava

Ministar financija rekao je kako će plaće zaposlenih u 17 ministarstava s 30.000 zaposlenih kasniti jer su uveli novi centralni sustav preko kojeg se isplaćuju plaće
Vidi originalni članak

Ministar financija  Slavko Linić rekao je da će neke plaće zaposlenika u državnoj upravi i ministarstvima kasniti, no ne zato što nema novca nego zbog novog načina isplate plaća. Uveden je novi centralni sustav u koji je uključeno 17 ministarstava s 30 tisuća zaposlenih, a od ožujka će se priključiti svi u javnom sektoru.

- Novca ima, plaće će biti isplaćene kad se ministarstva usklade sa sustavom - kazao je ministar Linić.

Ina prestaje s isporukama robe protivno namjeri Vlade

Linić je rekao da je za Vladu bio 'šok i zaprepaštenje' saznanje da Ina i još neke tvrtke prestaju s isporukama robe svima koji se uključe u predstečajnu nagodbu. Dodao je da se to protivi Vladinom planu i koja je pokrenula predstečajne nagodbe kako bi pomogla dužnicima i oslobodila ih blokade, piše Večernji list.

Tvrtke trebaju normalno poslovati dok traje nagodba. Takvo ponašanje nije na Vladi nego privrednici prave probleme. Čak ni bankarski sustav nije toliko zao koliko su privrednici međusobno - kazao je Linić izrijekom spomenuvši samo Inu.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • Yassa 09.02.2013.

    linić prebacuje krizu na sirotinju i na firme a oslobađa državu bilo kakve odgovornosti

  • brankomal 09.02.2013.

    bravo, SLAVKO tako se to radi,, a svi spremni za nagodbe brzo se prijaviti i naručiti robe od dobavljača, ionako nećete platiti jer će to sve SLAVKO pozlatiti.

  • SenadDedić 09.02.2013.

    govore nam da živimo u 21 stolječu . imamo kompjutore i informatiku iz praistoriske zajednice , čak su i oni bili brži i napredniji , a što banke braniš sigurno žicaš novi kredit ili tražiš odgodu plačanja .

Komentiraj...
Vidi sve komentare