To je to što me zanima!

Linić: Porez na imovinu ćemo uvesti već od 1. siječnja 2013.

Ministar ističe kako porez na imovinu neće biti samo u funkciji punjenja proračuna nego i za poticanje razvoja. Ističe da se nekretnine ne poznaju po kvadratima
Vidi originalni članak

Trebat će nam godinu dana da odredimo građevinsku i poljoprivrednu vrijednost zemljišta, pa ćemo porez na imovinu uvoditi u nekoliko faza, rekao je za Jutarnji ministar financija Slavko Linić, koji je najavio će se već od početka godine početi oporezivati imovina. Dodaje taj porez nije samo u funkciji punjenja proračuna nego i za poticanje razvoja.

Još u četvrtak ministar financija je istaknuo kao se nekretnine 'ne poznaju po kvadratima već po vrijednosti'. Pojasnio je da je naglasak stavljen na imovinu koja se ne koristi.

Idi na 24sata

Komentari 294

  • balcanicus 21.08.2012.

    Ovo e ideja iznešena davno u Glasu Koncila, spašavanje Hrvatske uvođenjem poreza na nekretnine i kapitalnu dobit. Imaj ga sve zemlje svijeta pa ćemo i mi. Nema više nekima terena uz more u priobalju za 200 Eura i šmrkanja dopa od jutra do mraka jer je sve dida ostavio. Ovime se pametno može financirati socijala. Ko bi gori sad je doli. Ako se novac pametno usmjeri moglo bi bit dobro, bar sirotinji, a govore da je u RH ipak ima. Sitnu imovinu niko neće oporezovat, pa čega se bojite ako nemate ništa, ha?

  • dejanb757 20.08.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • zagi28 20.08.2012.

    Hoćemo li uvesti i porez na nesposobne? Slavek moj Slavek, koliko puta treba reći da se može uzeti tamo gdje ima. Nema radnih mjesta, nema plaće, nema kruha, ali uzet ćemo djedovinu svima jer treba vama. Slavek, ovu zemlju nije opljačkao narod. Zašto narod mora platiti nesposobnost države da se obračuna s kriminalom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare