To je to što me zanima!

Linić poslodavcima: Nemate pravo građane činiti gladnima

Smatra kako je Vlada cijelim nizom mjera išla na korist gospodarstvenicima te poručio kako se nemaju pravo žaliti kad se građane ide zaštiti minimalnom plaćom
Vidi originalni članak

Iz Hrvatske udruge poslodavaca objavili su kako smatraju da je novi zakon kojim se povećavaju minimalne plaće za 170 kuna, nerealan i neodgovoran. Novi 'minimalac' tako bi iznosio 2.984,78 kuna. Smatraju da je provedba Zakona o minimalnoj plaći, štetna i da će dovesti do gubitka 10.000 radnih mjesta.

Ubrzo je stigao odgovor ministra financija Slavka Linića koji je podsjetio kako je Vlada u prošloj godini nastojala urediti cijene u energetici pa je podigla cijene i PDV. 

- Vječiti je sukob između Udruge poslodavaca i sindikata na temu minimalne plaće. Vlada je rješavajući potpore gospodarstva građanima podigla PDV pa je u redu da i građane zaštitimo minimalnom plaćom. Na gospodarstvenicima je da objasne zašto se bore protiv minimalne plaće, koja znači toliko malo da bi građani mogli preživljavati. Nemaju se pravo žaliti. Nemaju pravo građane činiti gladnima. Sramotno - rekao je Linić.


Idi na 24sata

Komentari 203

  • brodograditelj 22.07.2013.

    da, da HZ, HAC I ostala javna poduzeca su uredno izvrsila dugprema kooperantima zadnjih 20-tak godina, gospoda su se toliko nakrala da nisu ni vidjeli da je narod tamo negdje dole gladan vec 15 godina!!!!!!

  • gringo245 11.04.2013.

    ovaj je izgubio kompas,pa pola place ide za drzavni i javni sektor koji samo godinama generirama astronomske gubitke ali uvijek se ima za bozicnice,uskrsnjice i za hebeni mirovinski sustav za koje je pitanje da li cu ga ikad dozivjet jer cu tad bit statisticki mrtav

  • sestro 11.04.2013.

    linić i ova vlada građane čine gladnima..

Komentiraj...
Vidi sve komentare